Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moise Guran, de la Biziday la Protesteday

capital.ro

Am avut parte de o săptămână politică extrem de agitată. Cu un Parlament care, poate mai mult ca niciodată, a profitat de neatenția societății, sau a unei bune părți a ei, și a tras tun după tun. Deh, românii sunt oameni consecvenți. A venit vara, e și Campionatul European, numai de politică nu ne mai arde nouă.

Și astfel, breaking news-urile au început să umple ecranele televiziunilor: parlamentarii au votat pensiile speciale pentru primari. Parlamentul a decis să legalizeze angajarea rudelor în cabinetele parlamentare. Parlamentarii au blocat dreptul guvernului să dea ordonanțe de urgență.

Te-ai fi așteptat ca întreaga națiune să sară în aer. Să vezi zeci de mii de oameni în stradă, parlamentarii fugind de frică, din astea dramatice. Numai că, ce să vezi, nimic. Prestația naționalei de la Euro 206 pare a ne fi anesteziat de tot, încât parcă îți vine să crezi că asta a și fost menirea lui Tata Puiu, să meargă acolo să distragă atenția de la măgăriile ce se fac acasă.

Un singur om se agită însă ca niciodată, încercând din răsputeri să creeze o masă critică care să iasă în stradă. Și dă share la orice protest. Practic, acum, dacă ai de protestat pentru ceva, creezi evenimentul și i-l dai lui Guran să îi dea share. Îmi pare rău să îl dezamăgesc pe idolul la atâția oameni, dar asta e fix frecție la picior de lemn. Nu o să iasă nimeni, sau, dacă vor ieși, vor fi câțiva rătăciți și amețiți de caniculă. Pentru că românul e cel mai bune la proteste pe Facebook, la dat share, la indignat doar virtual.

Când e de ieșit în stradă, pe bune, e mai greu. pe Moise Guran îl poți înțelege, omul își pregătește intrarea în politică, încearcă și el cum poate. Numai că, dacă ne luăm după audiențe, dacă se bazează doar pe fanii săi, atmosfera de la proteste va fi una extrem de tristă.

Și în loc de încheiere, vă las să vedeți cum se cheamă oamenii la luptă:

content-image

Deci, ceva de genul: boss, mai pe la toamnă așa, acum e vară, sunt la berică, în concediu, admir sânii turistelor de la Mamaia. Dar la toamnă, mamă, la toamnă îi rupem.

 

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.