Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moise Guran desfiinţează guvernarea Tăriceanu

moise

Victor Ponta a anunţat că Tăriceanu este prima variantă pentru funcţia de premier în cazul în care candidatul PSD ajunge la Cotroceni. Actualul preşedinte al Senatului s-ar putea întoarce astfel în funcţia deţinută între 2004 şi 2008. Despre precedentul mandat de premier al lui Tăriceanu scrie jurnalistul Moise Guran, într-o analiză fără milă.

Moise Guran susţine că, la preluarea mandatului, Tăriceanu avea lacune în înţelegerea economiei comparabile doar cu lacunele lui Victor Ponta din 2012. În schimb, scrie jurnalistul, fostul (şi posibil viitor) premier a facilitat îmbogăţirea unor oameni de afaceri care activau în domeniu infrastructurii rutiere.

"Faptul că, în guvernarea Tăriceanu, România nu a făcut niciun kilometru de autostradă n-a fost o întâmplare şi nici incompetenţă n-a fost, cum aţi putea crede. Pur şi simplu, cei care erau setaţi să câştige contractele respective nu erau pregătiţi de ele. Nu se puteau nici măcar califica legal la licitaţiile mari, miliardele de la autostrăzi ar fi ajuns la firme străine, iar regii asfaltului de mai târziu n-ar mai fi devenit niciodată regi.

Aşa că perioada a excelat prin ceea ce românii au numit Marea BORDURIADĂ, care dincolo de faptul că a avut rolul de a masca, în privat, nişte şpăgi finanţate în final din bugetele primăriilor, au avut rolul de a pregăti firmele de asfaltări de partid pentru licitaţiile de mari târziu – Autostrada A2, culoarul patru Nădlac-Sibiu şi altele ce vor mai veni", scrie Moise Guran.

Guvernarea Tăriceanu a excelat în cheltuirea banului public, mai afirmă Moise Guran. Totuşi, în memoria românilor a rămas prosperitatea din perioada respectivă, în ciuda faptului că au lipsit investiţiile de calitate, banii publici au fost risipiţi, iar imediat după a venit o perioadă de criză.

În ciuda analizei dure, jurnalistul menţionează şi două aspecte pozitive din guvernarea Tăriceanu: susţinerea faptului că majorarea cu 50% a salariilor profesorilor nu avea acoperire reală şi reducerea treptată a contribuţiilor.

Citeşte întreaga analiză pe biziday.ro!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.