Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moise Guran, DEZVĂLUIRI din subteranele politicii: Marțea neagră nu a murit

moise

În plină campanie prezidențială și în momentele în care DNA face acuzații fără precedent împotriva unor importanți lideri ai PSD, jurnalistul Moise Guran consideră că activitatea procurorilor anticorupție este miza alegerilor de luna viitoare. Guran consideră că DNA trebuie să-și mențină eficiența din campanie și după alegeri, indiferent cine va ajunge președintele României.

”Martea neagra n-a murit. În subteranele polticii romanesti dezincriminarea coruptiei pentru parlamentari devine o problema din ce in ce mai presanta. În capcanele de sobolani ale DNA au picat deja cateva specimene grase si, finalmente, aceasta este miza alegerilor din aceasta toamna.

Viorel Hrebenciuc, interceptat şi documentat în uriaşul scandal al Codrului Furat, n-a mai stat în întuneric nemişcat, n-a mai fugit să scape, căci şi-a dat seama că e prea târziu pentru asta, ci a sărit la procurori, fix ca guzganul din romanul lui Preda.

Domnul Hrebenciuc i-a propus domnului Dan Şova sprijinul pentru a deveni preşedintele PSD, după ce o pleca Ponta la Cotroceni, cu condiţia iniţierii unei amnistii penale. (Între noi fie vorba, Şova tot speră să devină şeful PSD, bănuiesc eu, cu binecuvântarea lui Victor Ponta, al cărui apropiat a rămas.)
E greu de crezut că, la două zile după ce fusese audiat la DNA Braşov, Hrebenciuc voia o amnistie pentru alte fapte decât cele pentru care este el însuşi cercetat. Şi, ţineţi cont că aceste lucruri se petrec acum, în campanie electorală, când, de bine de rău, aceşti guzgani mai au, cât de cât, o jenă. Care probabil va dispărea complet după alegeri. Acţiunea lui Hrebenciuc arată până unde pot merge. Mai ales că povestea cu marţea neagră şi amnistia penală a rămas în aer. Deja o duzină de guzgani prinşi şi pitulaţi în colivia DNA, o aşteaptă.
Vă spun sincer că, dacă îmi pasă de ceva după aceste alegeri, îmi pasă ca DNA-ul să lucreze la fel de eficient, indiferent cine va ieşi preşedinte. Dacă dăm legi care fac inutilă munca DNA-ului, atunci ar trebui să ştim de ce murim de foame în România…
E invazie de şoareci, oameni buni, şi asta aduce sărăcie!
P.S. Deşi am pus o minicameră lângă o gaură de şoarece, astă vară n-am reuşit să-l filmăm. N-a picat pe tehnică :) Sau poate şoarecele nostru a avut o “cârtiţă” care l-a informat că e urmărit. DNA-ul spune că avea el însuşi o cârtiţă care îl informa pe Hrebenciuc. Mai multe surse indică faptul că, de fapt, cârtiţa era a unui fost şef de serviciu special (SPP). Cum interceptările astea le face SRI, scandalul mai ridică un colţ din cortina dincolo de care se caftesc, acum, serviciile secrete din România.
Încep să cred că, de fapt, controlul lor reprezintă una dintre mizele importante ale bătăliei electorale din această toamnă.”, scrie Guran pe biziday.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.