Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova a blocat accesul la peste 20 de site-uri media ruseşti

https://unsplash.com/photos/VHXiGXxwOQ4
optimizre CEO navigare site

Moldova a anunţat marţi că a blocat accesul la aproximativ 20 de site-uri media ruseşti, în cadrul luptei sale împotriva "dezinformării" şi a războiului hibrid pe care guvernul proeuropean acuză Moscova că îl duce, scrie AFP, potrivit news.ro.

Într-un decret publicat pe internet, serviciile de informaţii au anunţat că au ordonat "blocarea imediată" a 22 de site-uri care, în opinia lor, vehiculau informaţii false, printre care cele ale Russia Today (RT) şi mass-media de stat VGTRK.

Potrivit acestora, aceste mijloace de comunicare "sunt folosite în războiul informaţional împotriva Republicii Moldova, condus de agresor".

Autorităţile moldoveneşti au interzis deja, în iunie 2022, difuzarea programelor de ştiri ruseşti la radio şi televiziune. Acum sunt permise doar filmele, serialele, programele muzicale şi de divertisment ruseşti.

În septembrie, autorităţile din Moldova l-au expulzat pe directorul local al agenţiei ruse de ştiri Sputnik, acuzând acest mediu de "minciuni şi propagandă". Kremlinul a protestat atunci împotriva "persecuţiei" media ruseşti în ţară şi l-a convocat pe ambasadorul moldovean la Moscova.

De la începutul ofensivei ruseşti, preşedinta proeuropeană Maia Sandu a criticat în mod regulat ceea ce ea consideră a fi ingerinţe ruseşti şi încercări de răsturnare a puterii.

În acelaşi timp, ea pledează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, "singura modalitate de a ne proteja libertatea, pacea şi democraţia", precum şi pentru "o investiţie în securitatea colectivă a Europei", a declarat ea într-un discurs recent.

Fosta republică sovietică de 2,6 milioane de locuitori, situată între România şi Ucraina, a primit anul trecut statutul oficial de candidat.

Acuzate de a fi instrumente de "dezinformare" pentru Kremlin, mass-media Sputnik şi RT au primit interdicţie de a emite în UE începând din martie 2022, atât la televiziune, cât şi pe internet, în urma unui acord încheiat de cele 27 state membre UE la scurt timp după începerea conflictului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.