Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova a reușit să-și deblocheze cele patru nave cu 25.000 de tone de porumb, din porturile turcești

agrointel.ro
port nave transport maritim

Navele maritime încărcate cu produse cerealiere din Republica Moldova au fost deblocate în porturile turcești, în urma negocierilor desfășurate între autoritățile naționale și cele ale Republicii Turce.

Astfel, astăzi, 4 ianuarie, în cadrul unei ședințe comune, reprezentantul Instituției responsabile pentru protecția plantelor a Republicii Turcia a confirmat deblocarea încărcăturilor de cereale prin porturile turcești, transmite Realitatea.md.

În context, partea turcă a manifestat deschidere spre colaborare pentru a remedia situația, însă a reiterat necesitatea completării certificatelor fitosanitare eliberate după data de 10 decembrie 2021 și respectarea standardelor internaționale.

Amintim că, la sfârșitul anului 2021, patru vapoare cu circa 25 de mii de tone de porumb din Republica Moldova au fost blocate în porturile din Turcia din cauza unor neconformități în actele de însoțire.

Turcia a modificat în noiembrie condițiile de intrare a porumbului pe piață, iar Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor nu a luat în calcul aceste schimbări la eliberarea actelor de însoțire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.