Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova, afectată din cauza furtunilor

IGSU
inundatii mures

Un bărbat a fost rănit după ce un copac a căzut, joi, din cauza ploilor, peste mașina pe care o conducea, în Bârlad, județul Vaslui. Și în Bacău sunt probleme, iar autoritățile supraveghează râul Slănic, pentru a vedea dacă se impune evacuarea zonei, acesta fiind aproape ieșit din matcă.

Potrivit reprezentanților ISU Vaslui, un bărbat a fost rănit după ce, peste mașina pe care o conducea, în Bârlad, județul Vaslui, a căzut un copac, din cauza furtunii. Starea șoferului este bună, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Am fost chemaţi pentru descarcerarea unei persoane dintr-o maşină peste care a căzut un copac, în urma furtunii care a avut loc la Bârlad. La faţa locului, echipajele noastre, ale Serviciului de Ambulanţă şi ale Poliţiei au constatat că persoana a ieşit singură din vehicul. Arborele a căzut peste autoturism, dar a provocat doar pagube materiale", a spus căpitanul Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Citește și: ALERTĂ la Paris: Palatul Justiției e în FLĂCĂRI - VIDEO

Și în Bacău sunt probleme, aproximativ 300 de gospodării fiind afectate de precipitaţiile din ultimele ore. Pompierii intervin pentru a scoate apa din casele oamenilor, cele mai mari pagube din judeţ fiind înregistrate în oraşul Slănic Moldova.

"Nouă căi de acces rutier şi pietonal (poduri şi podeţe - n.r.) sunt grav avariate. De asemenea, există multe diguri de protecţie grav avariate, creşterea nivelului râului Slănic punând în real pericol foarte multe case, inclusiv un bloc de locuinţe în staţiunea Slănic Moldova. Apa potabilă este dată în continuare cu program, pentru că sunt avarii la staţia de apă", a declarat joi, corespondentului Mediafax, primarul localităţii Slănic Moldova, Gheorghe Baciu.

De asemenea, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi au spus că mai multe echipe intervin pentru îndepărtarea aluviunilor de pe carosabil, pe DN 2G, în localitatea Scorțeni, din judeţul Bacău.

"Avem circulație îngreunată pe DN 11, la km 103-104, în extravilanul localităţii Hârja, tot din judeţul Bacău. Acolo se circulă alternativ, pe o bandă de mers. Mai mult, a crescut considerabil volumul râului Slănic, care s-a dezlănțuit după ploile abundente", au arătat reprezentanţii DRDP Iaşi.

Potrivit acestora, este supravegheat atent râul Slănic, care aproape a ieșit din matcă, pentru a vedea dacă se impune evacuarea zonei.

Totodată, în Iaşi, reprezentanţii municipalităţii intervin alături de cele ale ISU, pentru a elimina apa de pe străzi, pentru a menţine un trafic în condiţii normale, după ce, vreme de aproximativ o oră, a avut loc o rupere de nori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.