Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova cere din nou RETRAGEREA trupelor și a armamentului rusesc de pe teritoriul său

Unimedia
transnistria

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, va cere, în cadrul celei de-a 30-a reuniuni anuale a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la Skopje, Macedonia de Nord, retragerea trupelor și armamentului rusesc de pe teritoriul R. Moldova.

Potrivit MAEIE, reuniunea care va avea loc în perioada 29 - 30 noiembrie curent va începe cu un panel dedicat Ucrainei, cu genericul „Războiul de agresiune împotriva Ucrainei și necesitatea OSCE-ului funcțional pe timp de conflict”, în care statele partenere vor condamna agresiunea nejustificată a Federației Ruse contra Ucrainei.

Delegația R. Moldova va reitera condamnarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei, va face din nou un apel ferm de retragere a trupelor ilegale ale Federației Ruse de pe teritoriul republicii noastre, dar și va discuta despre importanța rezolvării pașnice a conflictului transnistrean.

La fel, înaintea votului Consiliului European din decembrie, vicepremierul Nicu Popescu va avea mai multe întrevederi bilaterale cu omologii din statele membre ale Uniunii Europene pentru a asigura sprijinul deplin în etapele următoare ale procesului de aderare a R. Moldova la UE.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.