Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova răspunde Rusiei: cum poate participa Moscova la sesiunea FAO de la Chișinău?

moldova rusia

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a explicat că delegația rusă poate participa la cea de-a 34-a conferință regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), care va avea loc în perioada 14-17 mai 2024, la Chișinău, fie la nivel de ambasadă, fie online, informează Rador Radio România.

"Ministerul Afacerilor Externe a decis să nu permită participarea personală a reprezentanților oficiali ai Federației Ruse, limitând-o la nivel de ambasadă sau în format online" - se arată în documentul publicat pe canalul Telegram al ministerului.

Context

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova şi-a exprimat protestul ambasadorului Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, faţă de secțiile de votare deschise pentru alegerile prezidenţiale din Federația Rusă pe teritoriul Transnistriei.

Tot din același motiv, unul dintre angajații Ambasadei Rusiei a fost declarat persona non grata. Ulterior, Vasnețov a declarat pentru TASS că Ministerul de Externe al Republicii Moldovei i-a spus că nu doreşte să vadă delegația rusă la sesiunea FAO.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că Chișinăul abuzează deschis de statutul său de gazdă a evenimentelor ONU, ceea ce pune sub semnul întrebării capacitatea autorităților moldovene de a acționa în această calitate în viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.