Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldovenii anunță că l-au găsit Plahotniuc. Se ascunde în Ciprul de Nord/ Cerere de extrădare în Israel pentru Ilan Șor

Euractiv
dodon plahotniuc

Potrivit informaţiilor de care dispun autorităţile moldoveneşti, fostul preşedinte al Partidului democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, se află în Ciprul de Nord, dar nu există o confirmare oficială în acest sens.

Potrivit Infotag, ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a anunţat acest lucru, miercuri, la un briefing, transmite Știri.md.

Potrivit ministrului, au existat multiple demersuri ale Republicii Moldova la Interpol pentru a-l anunţa pe Plahotniuc în urmărire internaţională, dar toate au fost respinse.

"Acum Procuratura generală pregăteşte o altă cerere. Iar cererea de extrădare a lui Ilan Şor continuă să fie examinată de autorităţile israeliene", a spus ministrul.

Litvinenco a mai comentat ancheta şi reţinerea preşedintelui de onoare al PSRM, Igor Dodon, care a acuzat autorităţile actuale de persecuţie politică.

"Dacă se face o investigaţie împotriva unui politician, asta nu înseamnă că este un caz politic. Politicianul este cetăţean al Moldovei, i se aplică legea la fel ca şi altora. Legislaţia nu prevede că dacă o persoană este implicată în politică, atunci este automat eliberată de orice responsabilitate", a spus el.

În acelaşi timp, Litvinenco a asigurat că ancheta nu-şi coordonează acţiunile nici cu ministerul, nici cu partidul de la guvernare (PAS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.