Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment crucial pentru distrugerea ISIS: Asaltul decisiv asupra 'capitalei' grupării

raqqa siria

Un asalt final asupra ultimei linii de apărare a Statului Islamic din fosta sa capitala siriană Raqqa urmează să aibă loc duminică seara, cu sprijinul forţelor americane din zonă, relatează Reuters, potrivit news.ro.

După ce Statul Islamic a pierdut controlul pe străzile şi clădirile din Raqqa, după înfrângerea din provincia Mosul, intervenţia de duminică ar marca un moment important în lupta pentru distrugerea grupării jihadiste.

Vezi şi: Vizita ambasadorului Germaniei nu a avut niciun efect asupra opțiunilor lui Tudorel Toader: 'I-am spus următorul lucru'

Raqqa este capitala de facto a grupării teroriste Statul Islamic, iar după mai multe luni de ofensivă, Forţele Democratice Siriene (FDS), susţinute de SUA, speră să preia în totalitate iniţiativa.

Potrivit unui comandant ai FDS, această ofensivă se va focaliza pe un sector ce înconjoară stadionul oraşului, unde se află ultimele linii de apărare ale Statului Islamic.

Timp de trei ani, Raqqa, din nord-estul Siriei, a fost centru operaţional al organizaţiei, de unde erau planificate şi atentate comise în străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.