Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment de șoc: un meteorit lovește o femeie în timp ce își bea cafeaua

În Schirmeck, o localitate din Franța, o femeie a fost rănită în urma prăbușirii unui meteorit de 50 de grame pe acoperișul casei sale. Experții sunt nedumeriți în fața acestei apariții rare, care nu a fost observată în regiune "de mai multe decenii".

Experții spațiali au rămas stupefiați după ce o femeie a fost lovită de un meteorit destul de mare care s-a prăbușit pe acoperișul casei sale. Femeia a rămas cu vânătăi la coaste în urma ciudatului accident petrecut în Schirmeck, Franța, scrie playtech.ro.

Aceasta a declarat că roca spațială s-a izbit de acoperiș în timp ce bea o cafea cu prietenul ei pe 6 iulie.

La început, femeia a crezut că este vorba de un animal sau de un liliac, apoi, mai târziu, de o bucată de ciment, din cauza rarității localizării unui meteorit. Ea a decis să ducă piatra la un geolog, Dr. Thierry Rebmann, care a identificat obiectul și a constatat că acesta cântărea în jur de 50g.

Aceasta a declarat pentru ziarul local Les Dernières Nouvelles d’Alsace: „În secunda care a urmat, am simțit un șoc în coaste. Am crezut că este un animal, un liliac. Am crezut că era o bucată de ciment, cel pe care îl aplicăm pe țiglele de pe coamă, dar nu avea culoarea”.

Dr. Rebmann a explicat pentru France Bleu Alsace că era făcută din fier și siliciu. „Să găsești un meteorit este deja neobișnuit, dar să fii în contact direct și să cadă pe tine, asta este astronomic de rar. Nu am mai văzut așa ceva de zeci de ani în această regiune”.

Meteoriții sunt diferiți de meteoriți și provin de obicei din centura de asteroizi care orbitează de la Marte la Jupiter.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.