Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment impresionant la Ateneu: Polonezul Donald Tusk, discurs perfect în limba română (VIDEO)

tusk

Moment impresionat la ceremonia de deschidere a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene: polonezul Donald Tusk, actualul președinte al Consiliului European, şi-a susţinut discursul în limba română.

Oficialul european a vorbit fără greşeală în limba română timp de minute bine, smulgând aplauze de la cei prezenţi. Discursul a fost presărat cu elogii la adresa României şi a unor personalităţi din România, cu citate din oameni de cultură români.

CITEȘTE ȘI: Sucul de aloe, între mit şi adevăr: Ce beneficii are de fapt şi care sunt riscurile

Preşedintele Consiliului European a citat, printre alţii, din Emil Cioran, Nichita Stănescu, Andrei Pleşu. A făcut trimitere la marile performanţe ale sportului românesc, la Nadia Comăneci şi Helmut Duckadam.

"Sunt foarte mândru și fericit că voi conduce împreună cu dvs acest semestru al Președinției Consiliului UE. Sunt convins că în aceste șase luni veți interpreta cu energie și înțelepctiune o adevărat rapsodie română. Sunt convins că preșdinția dvs va fi la fel de energică precum rapsodia lui George Enescu. Cred că sub bagheta dvs va găsi sunetul potrivit și veți face tot ce vă este în putință pentru a apăra interesele europene. Veți fi gazdele Europei și sunt convins că veți acționa în spiritul proverbului – omul sfințește locul", a declarat, joi seară, Donald Tusk.

Președintele Consiliului European a amintit, în limba română, că prima mașină din familia sa a fost o Dacia 1300 care a aparținut socrului său.

"În familia mea, prima mașină a fost dacia 1300 a socrului meu. Întâmplarea face că fiul socrului meu conduce astăzi o Dacia Duster", a completat Tusk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.