Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoric - China i-a umilit pe Bezos și Musk: A lansat în spațiu prima rachetă cu oxigen și metan lichid/ Video

Tech Times
racheta oxigen methan

O companie privată din China a lansat miercuri prima rachetă din lume alimentată cu oxigen şi metan lichid, depăşindu-şi rivalii americani în cursa trimiterii în spaţiu a ceea ce ar putea deveni următoarea generaţie de lansatoare orbitale, transmite Reuters. Racheta portantă Zhuque-2 a fost lansată la ora locală 9:00 (1:00 GMT) de la Centrul de Lansare a Sateliţilor Jiuquan din nord-vestul Chinei şi şi-a încheiat zborul conform planului, a relatat presa de stat, scrie Agerpres.

Aceasta a fost cea de-a doua tentativă a LandSpace, cu sediul în Beijing, una dintre primele companii din sectorul lansării de rachete comerciale din China, de a trimite în spaţiu Zhuque-2. O primă tentativă, care a avut loc în decembrie, s-a încheiat cu un eşec.

Lansarea de miercuri a plasat China în faţa rivalilor americani, printre care SpaceX, compania lui Elon Musk, şi Blue Origin a lui Jeff Bezos, în cursa către lansarea de vehicule spaţiale portante alimentate cu metan, un combustibil considerat mai puţin poluant, mai sigur, mai ieftin şi mai adecvat pentru rachetele reutilizabile.

LandSpace a devenit, de asemenea, a doua companie privată chineză care lansează o rachetă cu combustibil lichid. În aprilie, Beijing Tianbing Technology a lansat cu succes o rachetă alimentată cu kerosen şi oxigen, evenimentul constituind un pas înainte către dezvoltarea rachetelor care pot fi realimentate şi reutilizate.

Interesul companiilor spaţiale comerciale din China faţă de acest sector a crescut după anul 2014, când guvernul a permis investiţiile private în industria de profil. LandSpace este una dintre cele mai vechi şi mai bine finanţate dintre acestea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.