Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment istoric: India interzice exportul de zahăr / prețurile au explodat

zaharina

India se pregătește să interzică exporturile de zahăr pentru prima dată în ultimii 7 ani!

Se așteaptă ca India să interzică fabricilor de zahăr să exporte zahăr în sezonul următor, care începe în octombrie, oprind livrările pentru prima dată în ultimii șapte ani, deoarece lipsa ploilor a redus randamentul trestiei de zahăr, au declarat trei surse guvernamentale pentru agenția Reuters.

Absența Indiei de pe piața mondială ar fi de natură să crească prețurile de referință de la New York și Londra, care se tranzacționează deja în jurul unor maxime multianuale, declanșând temeri legate de o nouă inflație pe piețele mondiale de alimente. "Obiectivul nostru principal este de a satisface cerințele locale de zahăr și de a produce etanol din surplusul de trestie de zahăr", a declarat o sursă guvernamentală care a cerut să nu fie numită, în conformitate cu regulile oficiale. "Pentru sezonul următor, nu vom avea suficient zahăr pentru a aloca cote de export".

Context

India a permis fabricilor să exporte doar 6,1 milioane de tone de zahăr în actualul sezon, până la 30 septembrie, după ce le-a permis să vândă o cantitate record de 11,1 milioane de tone în sezonul trecut.

În 2016, India a impus o taxă de 20% pe exporturile de zahăr pentru a limita vânzările în străinătate.

Ploile musonice în principalele districte producătoare de trestie de zahăr din vestul statului Maharashtra și din sudul statului Karnataka - care împreună reprezintă mai mult de jumătate din producția totală de zahăr din India - au fost cu până la 50% sub medie până acum în acest an, potrivit datelor departamentului meteorologic.

Ploile fragmentate vor reduce producția de zahăr în sezonul 2023/24 și chiar vor reduce plantațiile pentru sezonul 2024/25, a declarat un oficial din industrie, care a refuzat să fie numit.

Prețurile au urcat

Prețurile locale ale zahărului au urcat săptămâna aceasta la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape doi ani, ceea ce a determinat guvernul să permită fabricilor să vândă 200.000 de tone în plus în august.

"Inflația alimentară este o preocupare. Creșterea recentă a prețurilor la zahăr elimină orice posibilitate de exporturi", a declarat o altă sursă guvernamentală.

Inflația cu amănuntul în India a sărit în iulie la un maxim al ultimelor 15 luni, de 7,44%, iar inflația alimentară la 11,5% - cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

Producția de zahăr a Indiei ar putea scădea cu 3,3%, până la 31,7 milioane de tone în sezonul 2023/24.

"Am permis fabricilor să exporte volume mari de zahăr în ultimii doi ani", a declarat cea de-a treia sursă guvernamentală. "Dar trebuie, de asemenea, să asigurăm o aprovizionare suficientă și prețuri stabile".

Luna trecută, India a surprins cumpărătorii prin impunerea unei interdicții asupra exporturilor de orez alb non-basmati. De asemenea, New Delhi a impus săptămâna trecută o taxă de 40% la exporturile de ceapă, în timp ce încearcă să calmeze prețurile la alimente înainte de alegerile statale de la sfârșitul acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.