Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment istoric: Prima delegație de români primită la Bursa din Tokyo

Pentru prima dată în istorie, o delegație română a fost primită la Bursa de Valori din Tokio! Momentul a coincis cu împlinirea a 10 ani de la înființarea Japan Exchange Group (JPX), în urma fuziunii, în 2013, a Tokyo Stock Exchange Group și Osaka Securities Exchange.

Delegația română, condusă de Diana Păun, consilier prezidențial, a fost primită de conducerea JPX, care a punctat importanța vizitei. ”Ne bucurăm să primim oaspeți din România într-un moment atât de important pentru noi, când aniversăm 10 ani de la înființarea JPX.”, a spus Yoshida Masanori, șeful departamentului de Strategii Globale al JPX.

JPX este pe locul 5 în lume în topul capitalizării de piață, pe 6 la valoarea anuală tranzacționată și pe 2 la numărul de companii listate.

Diana Păun, consilierul președintelui Klaus Iohannis, conducătoarea misiunii organizate de Grupul de Presă MediaUno, a subliniat cooperarea economică dintre România și Japonia și a reafirmat angajamentul faţă de consolidarea şi intensificarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state.

”Parteneriatul nostru strategic nu este doar o sintagmă, ci o expresie a determinării noastre de a construi o colaborare robustă, bazată pe încredere, respect şi beneficii reciproce. România şi Japonia împărtăşesc valori comune precum inovaţia, tehnologia avansată şi dezvoltarea durabilă, ceea ce constituie fundamentul unei cooperări solide.

În contextul global actual, caracterizat de schimbări rapide şi provocări complexe, suntem hotărâţi să aducem relatiile economice româno-japoneze la un nou nivel. Dorim să intensificăm schimburile economice şi comerciale, să explorăm domenii de colaborare inovatoare şi să consolidăm legăturile dintre companiile noastre. Este cu atât mai important să subliniem prezenta a numeroase firme româneşti în această delegatie. Aceste companii sunt dovada angajamentului nostru fată de dezvoltarea sustenabilă şi prosperitatea naţională. Ele aduc cu sine nu doar produse şi servicii de calitate, ci şi spiritul antreprenorial şi creativitatea de care România este mândră.”, a spus Diana Păun.

Consiliderul prezidențial a trecut în revistă și cazurile concrete de dimensiuni deosebite în activitatea economică româno-japoneză.

”Permiteti-mi să ofer câteva repere de actualitate ale cooperării bilaterale. Peste 110 firme nipone îşi desfăşoară, deja, activitatea în România, cu peste 40.000 de locuri de muncă create pentru români.

Japonia este implicată în constructia podului de la Brăila, cel mai mare pod suspendat din România şi al treilea ca lungime din UE, construit de un parteneriat care include compania japoneză IHI şi inaugurat recent de către presedintele României, în prezența Ambasadorului Japoniei la București.

Un alt exemplu important al cooperării româno-japoneze este calea de acces la Aeroportul International Bucureşti, aşa-numita linie de metrou M6, care va fi construită cu finanţare japoneză. Japonia va fi de asemenea implicată în proiecte în domeniul energiei, inclusiv al celei nucleare. În acelaşi timp, am pus împreună bazele pentru avansarea cooperării ştiintifice pentru crearea în România a unui centru de productie de optică de mare putere, în sprijinul activităţilor experimentale cu laserul de mare putere de la ELI-NP, Laserul de la Măgurele. România este şi va rămâne un partener de încredere al Japoniei în plan regional, european şi în forurile multilaterale.

Suntem hotărâti să sprijinim procesul de investiţii şi colaborare între firmele din cele două tări. Suntem convinşi că transferul de tehnologie, cunoştinte şi experienţă între România şi Japonia poate duce la dezvoltarea de solutii inovatoare pentru provocările actuale şi viitoare.

Dezvoltarea continuă a relatiilor economice bilaterale va depinde de angajamentul reciproc al ambelor părti. Avem oportunitatea de a construi împreună un viitor prosper, bazat pe colaborare, intelegere şi creştere comună.

Suntem extrem de interesati să pornim într-o nouă etapă a colaborării noastre, să deschidem noi orizonturi pentru investiţii şi să creăm împreună punţi solide de cooperare care să aducă beneficii atât popoarelor noastre, cât şi economiilor noastre.”, a mai adăugat Diana Păun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.