Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment rar în noaptea de joi spre vineri: Toate planetele sistemului solar sunt vizibile cu ochiul liber sau cu binoclul

stele cer

Toate planetele sistemului solar sunt vizibile joi pe cerul nopții. Oamenii le pot observa cu ochiul liber sau cu binoclul, potrivit BBC și Mediafax.

Joi, oamenii pot vedea toate planetele din sistemul solar pe cerul nopții. Cinci dintre ele ar trebui să fie vizibile cu ochiul liber, în timp ce două planete mai îndepărtate, Uranus și Neptun, vor putea fi observate cu ajutorul unui binoclu.

În anumite zone ale lumii vor fi observate cu dificultate planetele Mercur și Venus din cauza poziției lor joase pe cer.

Cel mai bun moment pentru a vedea planetele este imediat după apusul soarelui. Cei care se află mai la sud, inclusiv în sudul Europei sau mai aproape de ecuator, au mai multe șanse să poată vedea toate planetele apărând într-o linie verticală pe cer.

Spre deosebire de stele, planetele nu sclipesc. Saturn și Jupiter vor fi cele mai strălucitoare, iar Marte va avea o culoare roșu somon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.