Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment rarisim: Cătălin Drulă (USR) le mulțumește lui Iliescu și Năstase! Motivul? Aderarea la NATO

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă a afirmat, vineri, în contextul vizitei vicepreşedintelui SUA, Kamala Harris, la Bucureşi, că România se bucură de un privilegiu istoric şi de o umbrelă de securitate de neegalat: statutul de membru NATO şi UE.

”Fără munca unei generaţii anterioare şi fără acel scop comun al clasei politice, nici nu vreau să îmi imaginez cum ar fi stat lucrurile astăzi”, a precizat Drulă, relatează News.ro.. De precizat în acest context Adrian Năstase era premier când România a intrat în NATO, iar Ion Iliescu era președinte.

”Suntem partener strategic al SUA şi doamna Harris a spus clar: un atac asupra unuia este un atac asupra tuturor. O reafirmare clară şi fermă a articolului 5 din Tratatul Nord-Atlantic”, a mai spus el.

”Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO, a declarat la Bucureşti vicepreşedintele SUA, doamna Kamala Harris. România se bucură de un privilegiu istoric şi de o umbrelă de securitate de neegalat: statutul de membru NATO şi UE. Fără munca unei generaţii anterioare şi fără acel scop comun al clasei politice, nici nu vreau să îmi imaginez cum ar fi stat lucrurile astăzi”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Liderul USR precizează că ”suntem partener strategic al SUA şi doamna Harris a spus clar: un atac asupra unuia este un atac asupra tuturor. O reafirmare clară şi fermă a articolului 5 din Tratatul Nord-Atlantic”.

”Datoria noastră din această postură este să ajutăm Ucraina. Libertatea va triumfa în Europa şi o va face cu ajutorul nostru.

Ucraina îşi revendică în aceste zile viitorul său democratic şi liber. Şi alături de partenerii noştri vom face tot ce putem ca să consolidăm fundamentele Lumii Libere”, a adăugat Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.