Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment viral - Un polițist oprește o mașină fără șofer: circula noaptea, cu farurile stinse/ Video

Captura Youtube
masina fara sofer

Poliţia din San Francisco s-a confruntat recent cu o situaţie mai puţin obişnuită atunci când un agent a oprit o maşină autonomă care circula noaptea, cu farurile stinse, fără şofer şi fără pasageri, informează AFP.

Înregistrarea video a incidentului, filmată de un trecător, a devenit atât de populară pe reţelele de socializare, încât Cruise, compania care deţine vehiculul, a reacţionat pe Twitter pentru a explica ce s-a întâmplat, informează Agerpres. 

În înregistrare se vede cum un poliţist se îndreaptă spre maşina oprită, în râsetele trecătorilor, în timp ce cineva exclamă: "Nu este nimeni în ea! Este o nebunie". Maşina autonomă pleacă apoi singură, într-un moment de neatenţie al poliţistului, oprindu-se puţin mai departe.

Potrivit companiei Cruise, maşina a căutat un loc mai sigur pentru a se opri.

"Un poliţist a contactat Cruise şi nu a fost făcut niciun proces-verbal", a precizat compania.

"Poliţiştii au luat legătura cu operatorii maşinii fără şofer. (...) Echipa de mentenanţă a preluat controlul maşinii", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, contactat de AFP.

Compania a precizat că farurile maşinii erau stinse din cauza unei erori umane.

Înfiinţată în 2013, Cruise a dezvoltat un software care permite maşinilor să fie sută la sută autonome. Gigantul american General Motors deţine o participaţie majoritară în companie, care este evaluată la peste 30 de miliarde de dolari graţie unor investiţii din partea unor companii ca Microsoft, Honda şi Walmart.

Cruise a făcut recent un pas crucial, oferind de la începutul lunii februarie particularilor posibilitatea de a rezerva plimbări gratuite cu maşinile sale fără şofer pe străzile din San Francisco.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.