Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momente de panică: Copil de 13 ani, în stare gravă după ce a făcut atac de cord în clasă

dcnews.ro
isu smurd 112

Un copil de numai 13 ani din Oradea a făcut atac de cord chiar în sala de clasă. Băiatul a fost resuscitat de un echipaj SMURD ajuns la fața locului, ulterior fiind intubat și transportat la spital.

În prezent, acesta se află internat în stare gravă, dar stabilă, la secţia ATI a unității medicale. Din informațiile existente, elevul nu ar fi făcut vreo activitate fizică solicitantă înaintea orei în timpul căreia i s-a făcut rău.

Incidentul s-a produs joi dimineaţa, în jurul orei 10.00, imediat după începerea orei de ştiinţe sociale, când copilului i s-a făcut brusc rău și s-a prăbușit inconștient la pământ.

Profesorul a sunat imediat la 112 iar până la sosirea echiajului SMURD, medicul şcolii a evacuat încăperea. La aproximativ 3-5 minute de la apelul la 112 a sosit și SMURD-ul, care a început manevrele de resuscitare. Ulterior, băiatul a fost intubat şi transportat la Spitalul Județean din Oradea.

„Medicul școlii este o persoană cu experiență, dar nu avea ce să facă mai mult, pentru că nu a avut timpul necesar, echipajul SMURD a ajuns repede.

Când am ajuns eu în sala de clasă, din cancelarie, copilul era deja resuscitat”, a declarat directorul şcolii, Călin Serac. „Nici timp să intervină nu a avut, pentru că salvatorii au ajuns repede”, a mai spus acesta.

După incident, conducerea şcolii a aflat că băiatul are o afecţiune cardiacă, pentru care a şi luat tratament medicamentos, informaţie pe care părinţii nu au comunicat-o dirigintelui ori medicului şcolii, informaţie confirmată şi de inspectorul școlar general Horea Abrudan.

„În şcoală nu se știa că suferă de probleme cardiace, familia nu a informat”, spune şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.