Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momente grele pentru celebrul hacker Guccifer: ce i se întâmplă acestuia în închisoare

Marcel Lehel Lazăr Guccifer

Celebrul hacker Guccifer a fost extrădat de justiția din România pentru a fi judecat și în SUA, pentru faptele sale. Pastorul Chris Terhes dezvăluie că celebrul hacker trece prin momente dificile, pentru că în SUA a stat în arest preventiv timp de 5 luni, dar la revenirea în România autoritățile refuză să recunoască perioada în care a fost încercerat în SUA, acolo unde a primit o pedeapsă de 52 de luni de închisoare.

Citește și: SUA sunt gata de RĂZBOI: Donald Trump anunță că e pregătită ARMATA pentru Coreea de Nord

Citește și: Klaus Iohannis a PLECAT din Capitală. Unde va petrece preşedintele minivacanţa de Sfânta Maria (SURSE)

”Extradat temporar de romani, Guccifer a stat 5 luni in arest preventiv in SUA, perioada care nu-i este recunoscuta de romani

Mai jos gasiti o stire pe Fox News despre situatia lui Marcel Lazar Lehel (aka Guccifer), cel de la care s-a aflat ca Hillary Clinton are un server privat. Lazar ispaseste in prezent o pedeapsa in Romania de 7 ani pentru ca, printre altele, i-a spart si emailul lui George Maior, fostul director al SRI.

In timp ce ispasea aceasta pedeapsa, Romania l-a extradat temporar pe Lazar in SUA, in baza unui tratat si intelegeri intre cele doua tari, pentru ca acesta sa fie judecat si in America. Acesta si-a recunoscut vinovatia in SUA si a primit o pedeapsa de 52 de luni, dupa care a fost trimis inapoi in Romania.

Problema in momentul de fata cu cazul sau este ca Tribunalul Arad a refuzat sa-i recunoasca hotararea judecatoreasca pe care a primit-o in SUA, motiv pentru care nu-i recunoaste nici perioada cat a stat in arest preventiv in Statele Unite.

Lazar a fost extradat in SUA pe 31 martie 2016, si a stat in arest preventiv (pretrial detention) pana pe 1 septembrie 2016, cand a fost judecat si condamnat. Din 1 septembrie pana pe 12 octombrie 2016, cand a fost trimis iar in Romania, acesta isi ispasea din pedeapsa primita in SUA.

Perioada dintre 31 martie si 1 septembrie 2016, cat a stat inchis in SUA, nu e recunoscuta nici de romani, care spun ca nu a fost tinut inchis de ei, si nici de americani, care spun ca ei socotesc doar de la condamnare.

Desi chestiunile acestea sunt foarte clare in tratatul de extradare dintre Romania si SUA, Tribunalul Arad a refuzat sa recunoasca ceea ce scrie in lege.

Cum am spus si pentru Fox News, pentru multi judecatori din Romania drepturile si legea nu mai inseamna nimic”, scrie Chris Terhes, pe pagina personală de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.