Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momente incredibile în Siria: Ce au făcut civilii după ce au scăpat de Statul Islamic / VIDEO

news.vice.com
isis

Saptamana trecuta, Fortele Democrate Siriene au reusit in mare parte sa elibereze orasul Manbij (Siria) de sub dominatia ISIS, iar cetatenii au fost pozati in timp ce se bucura de lipsa regulilor stricte ale sharia. Peste 2.000 de oameni au fost eliberati din orasul Manbij, intr-un efort comun al fortelor armate arabe, kurde si americane, relateaza The Guardian.

Citeşte şi: Marile puteri, întâlnire la cel mai înalt nivel: Se decide soarta zonelor de război

Oamenii au fost filmati in timp ce danseaza de fericire si se bucura ca nu mai traiesc in teroare. Barbatii au inceput sa isi taie barbile lungi si multe femei au fost vazute fumand in public, lucru total interzis de islamistii radicali chiar si in propria locuinta, relateaza Mirror. Mai mult, ca un gest de eliberare, femeile si-au dat jos valurile de pe cap si au inceput sa le dea foc in plina strada.

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu e foarte nervos: 'Nu pot să dorm. Nu sunt singurul'

Operatiunile de eliberare a orasului aflat aproape de granita cu Turcia au inceput la sfarsitul lunii mai, iar primele rezultate se vad abia acum, dupa mai bine de doua luni de lupte cu statul islamic. Un oficial al Fortelor Democrate Siriene a declarat ca si ultimii militanti ISIS au parasit vineri orasul, iar un observator ONU a facut publica o realitate crunta, aceea ca locuitorii au fost folositi de jihadisti pe post de scut uman, anunţă ProTV. "Cu toate ca luptele in Manbij continua, ISIS este evident pe fuga. A pierdut centrul orasului si controlul asupra regiunii." a declarat un purtator de cuvant al Pentagonului.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.