Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momentul de duminică ne-a făcut să-l recunoaştem pe Traian Băsescu care a condus țara timp de 10 ani

revista presei

Evenimentul Zilei:

Din spovedaniile Elenei Udrea se conturau cu putere două mandate dezastruoase ale Traian Băsescu, mandate în care SRI şi DNA au întocmit dosare politice, în care SRI-ul a făcut poliţie politică. Dacă aceste lucruri le-ar fi spus oricine altcineva decît Elena Udrea ele n-ar fi fost luate în serios. În cazul Elenei Udrea ele au primit credibilitate, pentru că: 1) Traian Băsescu nu s-a sfiit s-o prezinte de a lungul anilor drept protejata sa. 2) Elena Udrea s-a înfăţişat în Spovedanii drept persoana cea mai apropiată lui Traian Băsescu... Presa independentă, susţinătoarea statului de drept în anii de mandat ai lui Traian Băsescu, a intrat în derută. Ce contraargumente să aduci la campania stîrnită de Spovedaniile Elenei Udrea cînd Elena Udrea lasă să se înțeleagă că acuzațiile sale se bazează pe situația sa aparte în mandatele lui Traian Băsescu: Deţinătoarea secretelor prezidenţiale? Deşi a intuit primejdia catastrofală – punerea la îndoială a zece ani de mandat, a zece ani de istorie- Traian Băsescu n-a ieşit imediat în spaţiul public. A aşteptat momentul potrivit. Şi acest moment a fost Congresul PMP. Un Congres care i-a dat posibilitatea să lase cîteva Mesaje importante: 1) PMP nu e partidul făcut cadou Elenei Udrea... 2) Discursul lui Traian Băsescu îmbrăţişînd multe probleme interne şi externe, a fost unul de Preşedinte Fondator al PMP... 3) Traian Băsescu a adus un veritabil elogiu instituțiilor de luptă împotriva corupției ca principale realizări ale mandatelor sale, instituții- repet- puse la îndoială de Spovedaniile Elenei Udrea. Deşi nu le-a nominalizat, el s-a referit la SRI şi DNA... 4) La conferinţa de presă improvizată Traian Băsescu a prezentat pe larg căile prin care primea informaţii. Insistenţa pe multitudinea căilor: Servicii, sinteze de presă, Scrisori ale oamenilor muncii, discuţii cu politicienii a avut drept scop să contracareze teza Elenei Udrea că ea era singura sursă de informaţii alternativă la SRI pentru Traian Băsescu. Desigur, Traian Băsescu s-a referit şi la Elena Udrea. A fost însă suficient de abil pentru a o nu călca în picioare, dar nici pentru a o apăra punînd la îndoială statul de drept. Ipoteza că Traian Băsescu nu va apăra instituțiile de luptă împotriva corupției, ba mai mult că va confirma acuzațiile Elenei Udrea presupunea un Traian Băsescu de nerecunoscut: Unul care n-a condus România timp de 10 ani. Momentul de duminică ne-a făcut să-l recunoaştem pe Traian Băsescu care a condus țara timp de zece ani.

Hotnews:

Elena Udrea este un fel de Adrian Nastase neterminat, o copie feminina, varianta “Doamna” a lui “Insusi”. O parte din “mafia personala”  Bitner-Petrache-Cocos s-a mutat de la fostul premier la Traian Basescu, la pachet cu o groaza de personaje din presa sau politica care au facut un ban cinstit din a alerga pentru Nastase. Se manifesta la Udrea aceeasi megalomanie, apetenta pentru bani, lux si kitsch. Am vazut aceeasi foame imobiliara,  preocuparea maniacala  de a poseda proprietati, bunuri. .. La fel ca Adrian Nastase, Udrea vede un complot impotriva ei, dar cum nu-l putea acuza pe Traian Basescu de razbunare, inventeaza o intreaga conspiratie cu servicii secrete. Fosta protejata a presedintelui tipa azi ca fostul prim-adjunct SRI, Florian Coldea, o uraste personal. Nastase sustinea ca este victima lui Traian Basescu si ca dosarele sunt deschise la ordinul lui.  Perversitatea acuzatiei lansata de Udrea sta in faptul ca nu poate fi nici probata, nici negata categoric. Astfel, tot ramane un rest, un semn de intrebare. Si Nastase a procedat la fel... Situatia cu adevarat exceptionala, nemaintalnita este ca Nastase si Udrea au pierdut la limita, cazand din varful puterii in bratele procurorilor cand foarte putini mai credeau ca asa ceva ar fi posibil.

Romania Libera:

În sfârşit, Statele Unite dau semne că-şi revin din criza care a izbucnit la finalul mandatului preşedintelui George W. Bush, când şocul creat de implozia sistemului financiar s-a răspândit în toată lumea. Dar nu este o revenire puternică. În cel mai bun caz, distanţa dintre locul unde s-ar fi aflat economia şi unde se află acum nu se mai măreşte. Iar dacă se micşorează, o face foarte încet. Pagubele produse de criză par să fie de lungă durată. Desigur, putea fi mai rău. Peste Atlantic, se văd puţine semne ale unei reveniri, fie şi atât de modestă precum cea a SUA. Distanţa dintre unde este Europa acum şi unde ar fi fost în lipsa acestei crize continuă să crească. În majoritatea ţărilor Uniunii Europene, PIB-ul pe cap de locuitor este mai mic decât era înainte de recesiune. O jumătate de deceniu pierdută se transformă rapid într-un deceniu întreg pierdut. .. Da, America şi-a administrat prost economia, dar nu a reuşit să transfere cumva greul căderii globale spre Europa. Starea generală de rău din UE este autoprovocată, din cauza unei succesiuni fără precedent de decizii economice proaste, pornind chiar de la crearea monedei euro. Deşi menită a uni Europa, până la urmă a divizat-o. Şi, în absenţa unei voinţe politice de a crea instituţii care să permită funcţionarea monedei unice, stricăciunea nu este reparată... Grecia supune Europa la un nou test. Declinul PIB-ului grecesc din 2010 încoace este mult mai grav decât cel cu care s-a confruntat America în timpul Marii Crize din anii 1930. Şomajul în rândul tinerilor este de peste 50%. Guvernul fostului prim-ministru Antonis Samara a eşuat. Dar problema nu este Grecia, ci însăşi Europa. Dacă Europa nu îşi schimbă direcţiile – dacă nu reformează eurozona şi renunţă la austeritate –, o reacţie populară va deveni inevitabilă. Această nebunie economică nu poate continua la nesfârşit. Democraţia nu o va permite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.