Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mona Lisa', mutată în altă sală a muzeului Luvru pentru lucrări de renovare, revine la amplasamentul iniţial

gf-luxury.com
muzeul luvru

''Mona Lisa'' (Gioconda), celebrul tablou semnat de Leonardo da Vinci, a revenit luni în amplasamentul său obişnuit din muzeul Luvru, într-o sală renovată şi reamenajată pentru a permite un flux mai bun de vizitatori, a anunţat muzeul, potrivit AFP, scrie Agerpres.

După lucrări de renovare care au durat două luni, celebra creaţie a lui Leonardo da Vinci, pe care vin să o admire milioane de turişti din lumea întreagă, se află din nou instalată în faţa celui mai mare tablou din muzeu, ''Nunta din Cana'', de Paolo Veronese. 

Tabloul maestrului toscan a fost transportat din Galeria Medicis, unde fusese adus din cauza lucrărilor de renovare, în Salle des Etats, la adăpost de privirile curioşilor şi cu cele mai mari măsuri de precauţie. 

''Mona Lisa'' va putea fi admirată începând de luni în spatele unui geam dintr-o sticlă cu un grad mai mare de transparenţă, exact în locul unde era expusă anterior.

Citește și: TERIBIL S-a aflat cine sunt, de fapt, cei 4 oameni care au murit în accidentul din Iași - VIDEO

Lucrările de renovare au avut mai multe obiective: vizibilitatea mai bună a operei de artă, explicaţii scrise mai bine adaptate, un circuit de vizitare regândit, o iluminare mai bună, pictarea pereţilor într-o culoare albastru-închis care să ofere un contrast mai bun operelor din această sală care adăposteşte nu doar ''Mona Lisa', ci şi alte capodopere, în special ale renascentismului veneţian din secolul al XVI-lea. 

Salle des Etats nu mai fusese renovată în ultimii 15 ani, perioadă în care a fost vizitată de peste 100 de milioane de vizitatori, în condiţii de vizitare nu tocmai confortabile în zilele aglomerate. 

''Mona Lisa'' reprezintă principalul punct de atracţie al muzeului Luvru, în aşa măsură încât unii turişti din ţări îndepărtate nici nu doresc deseori să admire alte capodopere, au precizat, cu regret, reprezentanţii muzeului. 

La sfârşitul lunii octombrie, când la Luvru se va deschide o expoziţie dedicată lui Leonardo da Vinci pentru a marca 500 de ani de la moartea marelui maestru renascentist, ''Mona Lisa'' va putea fi admirată la locul său obişnuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.