Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monedă digitală a Chinei câștigă tot mai mulți adepți. De la comerțul electronic până la asigurările medicale

coingeek.com
yuan digital criptomonede

Noua monedă digitală a băncii centrale a Chinei, yuanul digital, a fost deja desfășurată pentru o gamă largă de programe pilot de succes, de la comerțul electronic la plăți salariale și la loteriile tradiționale festive .

În această săptămână, s- ar fi înregistrat debutul valutar în industria asigurărilor, în orașul Shenzhen , în filiala locală a Băncii Populare din China.

Proiectul implică o nouă poliță de asigurare adaptată lucrătorilor medicali din districtul Nanshan din Shenzhen, oferindu-le diferite niveluri de compensare pentru diagnosticarea sau decesul cauzat de COVID-19.

Lucrătorii sunt motivați să folosească portofelul digital de yuani pentru a-și plăti primele de asigurare, oferindu-le perspectiva alocației preferențiale, potrivit raportului.

Wang Peng - profesor asistent la Școala de Inteligență Artificială Gaoling de la Universitatea Renmin din China - a declarat că scenariul este semnificativ, deoarece extinde utilizarea yuanului digital dincolo de plățile de comerț electronic și de vânzare cu amănuntul și își poate demonstra fezabilitatea în o gamă mult mai largă de scenarii de aplicații mai complexe. Peng le-a spus reporterilor locali:

„Pe măsură ce mai mulți utilizatori se obișnuiesc să efectueze plăți cu yuanul digital și piața se maturizează, scenariile aplicației se vor putea extinde de la industria asigurărilor la mai multe scenarii, cum ar fi serviciile financiare, serviciile de viață și chiar achiziționarea de fonduri și tranzacționarea în valori mobiliare. "

Se pare că Ping An va explora în continuare integrarea yuanului digital pentru reclamații, plăți și alte scenarii de asigurare în sectorul asigurărilor.

Săptămâna aceasta a văzut în mod special yuanul digital intrând în fruntea tensiunilor geopolitice dintre China și Statele Unite, în urma depunerii de către mai mulți senatori a unei scrisori prin care solicitau oficialilor din comitetul olimpic și paralimpic al SUA să împiedice sportivii americani să folosească sau să accepte moneda digitală chinezească .

Ca răspuns, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, a cerut reducerea tensiunilor, apelând la senatori să „nu mai facă din sport o chestiune politică și să nu mai facă probleme cu moneda digitală din China”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.