Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei a luat foc după un incident în Capitală: 'Dragnea și lacheii lui puși în funcții nu acceptă libertatea de exprimare'

MONICA MACOVEI - CONFERINTA

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că încătușarea lui Cristian Mihai Dide, după ce acesta a proiectat mesajul #Rezist pe Muzeul de Artă din București, este expresia „un stat agresiv cu cetățenii lui, care nu acceptă libertatea de exprimare, care încalcă drepturile omului și nu suportă critica.”

„Încătușarea și ducerea la secția de Poliție a lui Cristian Dide, unul dintre protestatarii din Piața Victoriei, pentru că a proiectat #rezist pe Palatul Regal, sunt expresia statului pe care și-l doresc Dragnea și lacheii lui puși în funcții să-i servească interesele: un stat agresiv cu cetățenii lui, care nu acceptă libertatea de exprimare, care încalcă drepturile omului și nu suportă critica.

Dragnea și lacheii lui plantați în funcții guvernamentale sunt ca mentalitate și mod de acțiune în Turcia dictatorului Erdogan și în Rusia dictatorului Putin. Astea sunt modelele de guvernare ale lui Dragnea, în care cetățenii nu mai au voie să fie liberi, sunt intimidați și abuzați.”, scrie Macovei pe Facebook.

E mare păcat! Ce este interzis să faci azi, în Duminica Tomii

Mesajul #rezist a apărut pe clădirea Muzeului de Artă, vineri seară, în timpul festivalului de lumini Spotlight.

Un incident contestat de societatea civilă a fost înregistrat vineri seară la festivalul de lumini din București. Un activist cunoscut pentru participarea la protestele din Piața Victoriei a fost încătușat, după ce a proiectat pe Palatul Regal mesajul #REZIST. Reprezentanții Poliției au precizat, scurt, că nu a fost imobilizat și amendat pentru proiecție, ci pentru că a refuzat să se legitimeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.