Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei atacă la pachet PNL-ul si pe Tariceanu

monica macovei m10 agerpres

Europarlamentarul Monica Macovei catalogheaza ca fiind "revoltatoare" scrisoarea trimisa lui Klaus Iohannis de catre Calin Popescu Tariceanu si intreaba PNL cand au de gand sa faca opozitie.

"1.      Scrisoare revoltătoare.

Călin Popescu Tăriceanu nu se dezminte: vrea să controleze și, în final, să blocheze justiția. Cererea revoltătoare de astăzi a lui Tăriceanu, adresată președintelui Iohannis, de a le demite pe președinta Înaltei Curți și pe procurorul-șef al DNA, este un atac brutal la independența celor două instituții judiciare.

Tăriceanu este încă președinte al Senatului, funcție din care a reușit de câteva ori să blocheze justiția prin neemiterea unor hotărâri ale Senatului sau prin interpretarea ilegală a unor voturi. Reamintesc că, în continuare, nu emite hotărârea de aprobare a cererii DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova și îl ascunde pe senatorul PSD de justiție.

2.      Întreb din nou: pesediști, când aveți de gând să vă opriți? Peneliști, când aveți de gând să faceți opoziție?

Atrag atenția de mai multă vreme că a devenit deja o strategie trecerea unor inițiative legislative prin adoptare tacită în prima cameră, adică fără dezbateri. Opoziția este mereu “surprinsă” că mai apare o încercare de mutilare a legilor anticorupție de care nu știa.

Și astăzi, în Comisia juridică a Camerei Deputaților, a mai fost o încercare, de data aceasta de a dezincrimina conflictul de interese, pentru ca politicienii să poată să-și angajeze rudele la cabinetele parlamentare, pe banii noștri. Amânarea decisă astăzi, adică discutarea proiectului peste două săptămâni, nu este soluția corectă: astfel de inițitive trebuie respinse prin vot, nu amânate", se arata intr-un comunicat de presa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.