Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei și-a lansat Fundația: cum se numește și ce obiective are

macovei_lansare

Europarlamentarul Monica Macovei face primul pas spre înființarea unui partid. Macovei a lansat fundația care se numește M10 și are drept scop asigurarea unei voci din societatea civilă.

Am creat Asociația M10, vocea tuturor celor care doresc o Românie decentă, modernă și prosperă

Ceea ce am promis am făcut! Am rămas împreună și vă anunț cu mare bucurie că am creat Asociația M10. Mulți membri fondatori au lucrat în campanie, sunt oameni tineri, normali, decenți, așa cum vrem să fie Asociația M10 și așa cum vrem să fie România.

 

Asociația noastră - M10 – este vocea tuturor celor care doresc o Românie decentă, modernă și prosperă. O Românie curată, cinstită, fără corupție, fără furăciuni din banii publici. O Românie în care să vrei să trăiești și din care să nu vrei să pleci.

 

De ce se numește M10?

 

Pentru noi, M vine de la merit, de la muncă, de la modernizare.

 

10 este Decalogul celor 10 porunci pentru politicieni, pe care l-am făcut și l-am cerut clasei politice din România în campania pentru funcția de președinte al României.

 

Tot 10 este nota de excelență: de nota 10. Vrem să fim de nota 10, suntem de nota 10. Vom fi o Asociație de nota 10!

 

Ce ne-am propus să facem?

 

1.Ne-am propus o democrație participativă, să învățăm oamenii cum să controleze politicul. Să controlăm împeună cu oamenii administrația publică. Acesta este unul din proiecte: toată lumea pe plan local va controla administrația publică, ce face cu banii, cum cheltuie banii noștri, pe ce îi cheltuie, ce fel de contracte – cu licitație sau fără licitație.

 

2.Ne-am propus un alt proiect foarte bun pentru oameni: ghișeul unic. Orice interacțiune a cetățeanului cu administrația să se facă o singură dată, printr-un singur ghișeu. Să nu i se mai ceară niciun act care provine de la alte instituții ale statului.

 

3.Votul electronic și prin coresponență atât pentru românii din țară, cât și pentru cei din străinătate. Este un proiect pe care îl susțin demult, l-am susținut și în campanie.

 

Site-ul Asociație este www.mzece.ro , unde poate fi găsit formularul de înscriere.

 

Pe lângă datele personale, am pus criterii de integritate pentru cei care vor să se înscrie. Este vorba de: să nu fi colaborat cu Securitatea, să nu fi fost condamnat penal, să nu fi fost declarat incompatibil sau în conflicte de interese. Și întrebăm dacă cineva este în curs în astfel de proceduri.

 

Astăzi dimineață am avut ședință și am decis și filialele regionale, astfel încât motoarele sunt în plin avânt, iar treaba începe în mod oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.