Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei intră la rupere, după ce a aflat datele din raportul GRECO: Guvernul să dea acum OUG

macovei

Fostul europarlamentar Monica Macovei a aflat datele raportului GRECO, care solicită desființarea Secției Speciale pentru Anchetarea Infracțiunilor din Justiție. Macovei cere Guvernului să dea cât mai rapid OUG prin care să desființeze această Secție.

Citește și: Se pregătește o nouă lovitură: GRECO va solicita DESFIINȚAREA Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție/SURSE

”Secția specială de anchetare a magistraților trebuie desființată de Guvern acum, prin OUG. Publicarea în România și respectarea recomandărilor GRECO privind desființarea acestei secții sunt obligatorii.

Desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, secție “Gestapo”, trebuie făcută tot prin OUG, cum i s-au dat și atribuțiile, OUG aprobat de Parlament imediat, într-o zi. Dacă s-au grăbit să facă un instrument împotriva judecătorilor și procurorilor independenți, să se grăbească și când trebuie să îl elimine.

Dăncilă nu se poate opune unui adevăr evident: Secția specială este împotriva justiției independente.

Potrivit informațiilor din presă, GRECO, Grupul Statelor împotriva Corupției, instituție a Consiliului Europei, a ajuns la concluzia că Secția specială gândită de fostul ministru Toader poate fi oricând folosită politic împotriva judecătorilor și procurorilor independenți care lucrează în dosare cu politicieni. Un argument este inclusiv faptul că această Secție specială, la care a fost trimisă Adina Florea, procurorul care a declarat că nu a fost niciodată independent, a fost scoasă de sub autoritatea Procurorului general.

GRECO a criticat încă de anul trecut înființarea Secției speciale, însă Toader, prea zelos în slugărnicia față de Dragnea și gașca de politicieni infractori, a mers până la capăt cu această secție, i-a dat puteri imense și a transformat-o într-un stat în stat.

Iar CSM ar trebui să amâne numirea unui procuror-șef pentru această Secție, pentru că altfel ar pune justiția independentă pe masa politicienilor.”, scrie Macovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.