Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei, noi CRITICI pentru Tudorel Toader : Nu are niciun drept să blocheze candidatura doamnei Kovesi pentru funcția de Procuror European

activenews.ro
Laura Codruta Kovesi Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiției, susține, într-o postare pe Facebook, că Tudorel Toader "nu ar trebui să se implice în selecţia celor 3 procurori pe care România îi va propune pentru desemnarea Procurorului European", menționând că ministrul "nu are niciun drept să blocheze candidatura" Codruței Kovesi.

"Tudorel Toader nu ar trebui să se implice în selecţia celor 3 procurori pe care România îi va propune pentru desemnarea Procurorului European. Toader a demonstrat cu vârf şi îndesat că este avocatul politicienilor cu probleme penale, avocatul infractorilor. Tot ce a făcut Toader în ultimele luni a fost împotriva anticorupţiei şi în favoarea corupţilor: de la proiectele de modificare a legilor justiţiei, modificările la Codurile penale, schimbarea conducerii DNA pe motive hilare, parcă dictate de televiziunile mogulilor, susţinerea ideii de graţiere şi amnistie, propunerea cu revizuirea sentinţelor definitive, ca să dau doar câteva exemple. Şi atunci, cum poate Toader să facă o selecţie a candidaţilor pentru procurorul european?

Mai este ceva. De ce vorbeşte Toader de recompensă? Cum adică nu poate să recompenseze pe cineva selectându-l pentru postul de procuror european? Vă daţi seama cât de alterată este logica lui Toader? Nu, nu este vorba de recompensă, în termenii lui Toader, pentru că un procuror independent şi imparţial nu poate fi și nu trebuie recompensat pentru servicii aduse cuiva. Selecţia pentru procurorul european trebuie să fie una obiectivă, pe criteriile din Regulamentul european, şi nu pe criterii subiective, cum declară Toader atunci când vorbeşte de recompensă.

Cum poate Toader să susţină în continuare că fostul procuror şef DNA a făcut greşeli şi de aceea a revocat-o, când secţia de procurori a CSM a decis contrariul şi a anulat compunerea scrisă de Toader pe post de motivare a deciziei lui şi a politicienilor cu probleme penale de a o demite pe Laura Codruța Kovesi? Decizia de revocare a procurorului şef al DNA a fost strict politică, nu bazată pe o evaluare obiectivă a activităţii de manager; au confirmat acest lucru toţi procurorii din Secţia CSM care au votat în bloc împotriva lui Toader şi pentru nerevocarea Laurei Codruţa Kovesi.

Toader nu are nici un drept să blocheze candidatura dnei Kovesi.

Am făcut această declarație pentru G4media.ro care a scris despre intențiile lui Toader în ceea ce privește selecția procurorilor pentru Parchetul European. Și am explicat care sunt criteriile care trebuie să conteze pentru selecția procurorilor europeni, care sunt cuprinse în Regulamentul european. Doar aceste criterii contează şi orice procuror care le îndeplineşte trebuie să aibă şanse egale pentru a fi selectat. Ori Toader, în acest moment, prin antepronunţare, nu mai îndeplineşte criteriul de obiectivitate în această selecţie. De altfel, Regulamentul prevede și că “selecţia se bazează pe un apel deschis pentru candidaturi, care se publică în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”", a scris Macovei pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.