Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monolitul apărut pe o plajă din Spania, similar celui din Utah, a fost vandalizat

monolit sua

Monolitul metalic de peste doi metri înălţime, similar celui descoperit în noiembrie 2020 în deşertul din Utah (SUA) şi ulterior în mai multe ţări iar acum două zile în Spania, a fost găsit prăbuşit în nisip pe o plajă din Costa Brava, după un act de vandalizare, relatează joi EFE, potrivit AGERPRES.

Monolitul, care a apărut marţi pe o plajă a localităţii mediteraneene Castell-Platja d'Aro şi a atras mulţi curioşi, era prevăzut să fie transportat într-un parc cu sculpturi în aer liber din acest oraş al provinciei catalane Girona, au informat joi surse municipale.

Potrivit unui purtător de cuvânt al municipalităţii, poliţia a fost alertată de acest atac comis de mai multe persoane, care au fost identificate după ce avariaseră obiectul din metal, deşi se încercase protejarea lui de astfel de acte prin crearea unui perimetru de protecţie.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Suntem în stare de război cu acest virus’

Primăria din Castell-Platja d'Aro, în faţa repetării unor asemenea acte de vandalism, a decis să transporte monolitul într-un spaţiu cu sculpturi care găzduieşte o colecţie de lucrări realizate de autori de renume.

Originea monolitului este necunoscută, deşi cel din Spania aminteşte de cel apărut în Utah şi de cele similare descoperite ulterior în Marea Britanie, România, Olanda sau Polonia şi având forma celui prezent în filmul, "2001. Odiseea Spaţială (1968), de Stanley Kubrick.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.