Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moody's modifică perspectiva de rating pentru depozitele Alpha Bank România şi confirmă ratingurile băncii

newsme.gr
alpha bank

Moody's modifică perspectiva de rating pentru depozitele Alpha Bank România şi confirmă ratingurile băncii

Moody's Investors Service a confirmat marţi ratingul Alpha Bank România (ABR) pentru depozitele pe termen lung şi scurt la "Ba1/NP" şi a schimbat perspectiva de rating pentru depozitele pe termen lung de la stabilă la pozitivă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, informează Agerpres.

De asemenea, a fost confirmat calificativul pentru soliditatea financiară (BCA) la "ba3".

Decizia vine după acţiunea de rating privind banca mamă a ABR - Alpha Bank S.A. - care a fost determinată în principal în urma îmbunătăţirilor structurale din economia Greciei, şi a consolidării semnificative a fundamentelor financiare ale băncii.

Ratingul Alpha Bank România pentru depozitele pe termen lung continuă să reflecte calificativul pentru soliditatea financiară (BCA) la "ba3", capitalizarea solidă, îmbunătăţirea calităţii portofoliului de împrumuturi, în urma scăderii creditelor cu probleme, nivelul solid al lichidităţii şi dependenţa limitată de finanţarea de pe piaţă.

Aceste puncte tari sunt puse în balanţă cu riscurile încă ridicate la adresa activelor, de pe urma creditării semnificative în valută, şi a expunerii majore la sectorul imobiliar comercial, profitabilitatea mai slabă decât a altor bănci, ponderea ridicată a depozitelor în valută şi dependenţa de depozitele companiilor.

Perspectiva pozitivă pentru depozitele pe termen lung este determinată de întărirea capacităţii Alpha Bank de a furniza sprijin subsidiarei sale din România în caz de nevoie, şi reflectă de asemenea perspectiva pozitivă atribuită ratingurilor băncii din Grecia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.