Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moon Jae-in, în discursul de Anul Nou: Coreea de Sud poate purta un dialog cu Coreea de Nord oricând, oriunde, chiar şi 'contactless'

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a anunţat luni că guvernul său poate purta un dialog cu Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, Coreea de Nord) oricând, oriunde, chiar şi în mod "contactless", informează agenţia Xinhua, conform agerpres.ro.

"Dorinţa noastră de a ne întâlni (cu RPDC) în orice moment şi în orice loc şi de a purta un dialog chiar şi în mod +contactless+ a rămas neschimbată", a declarat Moon într-un discurs de Anul Nou televizat la nivel naţional.

Potrivit lui Moon, forţa principală a procesului de pace în Peninsula Coreea este dialogul, coexistenţa şi cooperarea, cu speranţa de a deschide o cale pentru pace şi coexistenţă în procesul de abordare a pandemiei de COVID-19.

Monica Pop, despre vaccin: Cuvântul 'sigur' nu există în medicină


El a propus RPDC să se alăture unui dialog regional pentru cooperare antiepidemică, în domeniul asistenţei medicale în Asia, spunând că cooperarea intercoreeană pentru a aborda focarul de COVID-19 s-ar putea extinde într-o cooperare în tratarea altor probleme de siguranţă precum bolile infecţioase ale animalelor domestice şi dezastrele naturale.

Moon a mai declarat că guvernul său va depune un ultim efort pentru a realiza o mare schimbare în dialogurile dintre RPDC şi Statele Unite şi între Coreea de Sud şi RPDC, în conformitate cu lansarea administraţiei americane Biden la sfârşitul acestei luni.

Moon a fost învestit în funcţia de preşedinte în mai 2017 şi din preşedinţia sa de cinci ani a mai rămas mai puţin de un an şi jumătate.

Discuţiile despre denuclearizare dintre Phenian şi Washington au rămas blocate de la al doilea summit RPDC-SUA încheiat fără un acord în capitala vietnameză Hanoi în februarie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.