Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscheile din Olanda îşi închid porţile în timpul rugăciunii, în urma atacului din Canada

olanda

Patru dintre cele mai mari moschei din Olanda au anunţat luni că îşi vor închide porţile în timpul rugăciunii, după ce şase persoane au fost ucise duminică seara într-un centru cultural islamic din Canada, relatează AFP. Moscheea Albastră din Amsterdam şi moscheile As-Sunnah din Haga, Essalam din Rotterdam şi Omar Al-Faruk din Utrecht 'se văd nevoite' să-şi închidă porţile în timpul rugăciunii.

În plus, în jurul moscheii din Amsterdam au fost montate camere video de supraveghere suplimentare. Cele patru moschei reunesc zilnic mii de credincioşi musulmani. ''Este regretabil că trebuie să fie puse în practică măsuri de securitate drastice. O moschee este o clădire deschisă care ar trebui să fie accesibilă oricui la orice oră din zi pentru toate persoanele aflate în căutarea păcii şi liniştii'', a declarat pentru AFP Said Buharru, purtător de cuvânt al Consiliului olandez al moscheilor (RMMN), conform Agerpres.

Responsabilii moscheilor din Olanda rămân în contact cu serviciile olandeze de combatere a terorismului (NCTV), mai menţionează comunicatul citat. Doi bărbaţi cu cagule au pătruns duminică seară în Centrul cultural islamic din Quebec, unde au deschis focul, ucigând şase şi rănind opt dintre cei circa 50 de musulmani adunaţi pentru rugăciune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.