Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova a promis că va răspunde la reducerea personalului ambasadei de la Chișinău

gmfus.org
rusia moldova

Rusia va răspunde deciziei Republicii Moldova de a reduce numărul angajaților ambasadei ruse la Chișinău, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing.

"Considerăm că acestea sunt acțiuni nejustificate, neprietenoase care nu vor rămâne fără răspuns", a spus ea. "Acesta este încă un pas spre distrugerea relațiilor bilaterale din partea regimului de la Chișinău". Potrivit ei, "Rusia nu se amestecă în afacerile interne ale altor state". "Susținem dezvoltarea relațiilor prietenești și reciproc avantajoase cu Republica Moldova. Sunt sigură că cetățenii moldoveni apreciază, știu și nu acceptă nicio inițiativă anti-rusă a autorităților", a adăugat ea, relatează Interfax.

Nu este exlcus ca Moscova să ia măsuri silimare, așa cum se procedează în mod obișnuit.

Anunțul Moldovei

Anterior, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a anunțat decizia de a reduce numărul diplomaților ruși acreditați la Chișinău. El a atribuit acest lucru dinamicii relațiilor bilaterale și unei investigații jurnalistice publicate cu o zi înainte despre activitățile de informații ale Rusiei în Moldova.

Context

Un post de televiziune din Republica Moldova a publicat luni o investigaţie jurnalistică privind existenţa unui sistem de recepţie pe acoperişul Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău. Totodată, au fost prezentate mai multe persoane care ar fi implicate în acţiuni de spionaj în Republica Moldova, scrie Moldpres.

Ziariştii de la Jurnal TV au numărat 28 de antene instalate pe acoperişurile celor două clădiri ale misiunii diplomatice ruse din Chişinău, ce pot colecta informaţii sensibile pentru securitatea ţării. Numărul acestora este aproape dublu decât la Bruxelles, unde se află multe dintre subdiviziunile Uniunii Europene şi stafful NATO, a transmis sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.