Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova cere Occidentului să se decidă împotriva cui vrea să lupte

Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, a cerut marţi Occidentului să se decidă împotriva cui vrea să lupte, împotriva teroriştilor sau împotriva Rusiei, informează EFE, potrivit agerpres.

'Este timpul pentru colegii noştri occidentali să se decidă împotriva cui luptă cu adevărat: împotriva teroriştilor sau împotriva Rusiei', a declarat Şoigu, la o conferinţă cu înalte oficialităţi din cadrul forţelor armate ruse.

Şoigu a comentat în acest fel refuzul mai multor ţări de a permite realimentarea navelor de aprovizionare din cadrul grupului naval rus care se îndreaptă către Mediterana de est, având ca destinaţie ţărmurile Siriei.

Citeşte şi: Oficialii ucraineni, cu averea LA VEDERE. Sunt putred de bogaţi

'Din ceea ce am văzut, aşa înţeleg partenerii noştri să-şi aducă aportul la lupta împotriva terorismului internaţional în Siria', a spus Şoigu, care a apreciat că, pentru a termina cu teroriştii din Siria, 'este nevoie să se acţioneze într-un mod concertat şi să nu li se pună piedici partenerilor, căci jihadiştii vor profita'. 'Drept rezultat, începerea procesului politic şi revenirea Siriei la o viaţă paşnică se amână pe termen nedefinit', a concluzionat Şoigu.

Citeşte şi: Moscova NEAGĂ acuzaţiile Londrei referitoare la activitatea spionajului rus

În ceea ce priveşte situaţia din Alep, unul dintre cele mai afectate oraşe siriene din cauza conflictului, Şoigu a denunţat faptul că 'rebelii au împuşcat zeci de civili care încercau să se apropie de coridoarele umanitare' deschise de autorităţile de la Damasc. 'Este aceasta o opoziţie cu care să se poate ajunge la un acord?', s-a întrebat ministrul rus, adăugând că de 16 zile aviaţia rusă nu a mai efectuat misiuni care să aibă ca ţintă Alepul, pentru a permite evacuarea civililor şi intrarea ajutoarelor umanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.