Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a înțesat centrul Moscovei cu trupe ale Gărzii Naționale direct subordonate. Controale mai dese și mai amănunțite (Video)

Business Insider
Kremlin

La Moscova, sâmbătă seara, se simte tensiunea în aer. Centrul capitalei a fost închis, iar controalele forțelor de ordine par să se fi intensificat. Cetățenii ruși au semnalat pe rețelele de socializare că una din centurile orașului este închisă, iar mașini și vehicule blindate ale Gărzii Naționale, subordonată direct președintelui, și-au făcut apariția, relatează bani.md

Vezi și: Lovitură de teatru în Ucraina: Ofensiva din sud a fost menită să distragă atenţia Rusiei de la cea reală, pregătită în regiunea Harkov

Este posibil ca liderul de la Kremlin să-și ia măsuri de precauție, după ultimele evenimente neplăcute pentru regim. Alți internauți susțin că blocajul s-a datorat doar din cauza Zilelor Moscovei și a manifestațiilor cu acest prilej.

Însă toată lumea face legătura cu contraofensiva fulgerătoare începută luni de trupele ucrainene, care a depășit toate așteptările experților, pare să fi provocat un colaps catastrofal al trupelor rusești din regiunea Harkov, care fie sunt distruse sau capturate în luptă, fie se retrag în debandadă, lăsând armament și muniție în urmă.

Reporterul de război al publicației Kyiv Independent, Ilia Ponomarenko, a scris pe Twitter că „nu-i vine să creadă ce vede”. „Izium recucerit, Liman recucerit (probabil și Sviatohirsk). Sectorul de front rusesc din nord-est se prăbușește cu fiecare oră ce trece”, spune Ponomarenko. De asemenea, orașul Kupiansk a fost eliberat de ucraineni.

Ministerul rus al Apărării recunoaște retragerea din Izium, dar susține că e o regrupare voluntară. „Pentru a atinge obiectivele operaţiunii militare speciale, a fost luată decizia de a regrupa trupele din regiunile Balaklia şi Izium pentru a întări forţele în jurul Doneţkului”, una dintre capitalele separatiste pro-ruse, a precizat ministerul într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.