Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova declară că atacurile ucrainene împotriva apărării ruse au fost respinse

cdnvideo.ru
Serghei Șoigu

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a dat asigurări, marţi, că încercările Kievului de a străpunge apărarea rusă pe frontul din estul şi sudul Ucrainei au ''eşuat'', la aproape patru luni de la începerea contraofensivei forţelor ucrainene, transmite AFP.

''Tentativele inamicului de a ne străpunge apărarea în regiunile Verbove şi Robotine în direcţia Zaporojie au eşuat'', a declarat Serghei Şoigu în faţa Statului major al armatei ruse, potrivit Agerpres.

Verbove şi Robotine sunt două sate din sudul Ucrainei unde se desfăşoară de câteva luni lupte violente şi unde Kievul a revendicat un avans al trupelor sale în faţa primei linii de apărare a forţelor ruse.

Potrivit lui Şoigu, armata rusă a ''respins toate atacurile în direcţia Soledar-Bahmut'', pe frontul estic. Demnitarul rus a mai spus că forţele Moscovei au reuşit să ''slăbească în mod considerabil potenţialul de luptă al inamicului şi să îi provoace pierderi grave''.

Lansată la începutul lunii iunie după ce Kievul a primit tancuri occidentale, contraofensiva ucraineană a condus până acum la recucerirea doar a câtorva sate, pe fondul unei apărării aprige din partea forţelor ruse.

Serghei Şoigu a reafirmat că Rusia ''nu are în vedere o mobilizare suplimentară'' după cea din septembrie 2022, armata rusă reuşind să recruteze 335.000 de persoane de la începutul acestui an.

De asemenea, el a promis că cei aproximativ 130.000 de ruşi care vor efectua serviciul militar obligatoriu în acest an nu vor fi trimişi pe front în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.