Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova dezvăluie primele imagini de la locul prăbușirii avionului militar rus cu prizonieri ucraineni

captura youtube
moscova

Rusia a difuzat joi seara ceea ce ea susţine că sunt primele imagini de la locul unde, cu o zi înainte, s-a prăbuşit un avion militar rus, lângă frontiera ucraineană, avion ce avea la bord, potrivit Moscovei, 65 de prizonieri ucraineni, informaţii pe care Kievul încearcă să le elucideze, transmite AFP.

Într-o înregistrare video de aproape 40 de secunde, Comitetul de anchetă rus, însărcinat cu ancheta declanşată de Moscova pentru "terorism", sunt prezentate mai multe planuri ale unei zone împădurite şi ale unui câmp înzăpezit, potrivit Agerpres.

Pot fi văzuţi mai mulţi copaci culcaţi la pământ şi o bucată mare de tablă îndoită, însă niciun semn din enorma carcasă a avionului militar Il-76 a cărui lungime atinge aproape 50 de metri.

La sol, pe zăpadă, înregistrarea video arată resturi greu indentificabile şi rămăşiţe din unul-două trupuri umane, neclare, precum şi câteva urme de sânge.

AFP nu a putut identifica deocamdată locul în care a fost făcută înregistrarea video, nici când a fost realizată aceasta.

Rusia afirmă că Ucraina a doborât miercuri un avion militar rus, cu 65 de prizonieri ucraineni la bord ce urmau să fie daţi la schimb în timpul zilei.

În înregistrarea video difuzată de anchetatorii ruşi, niciun element nu atestă direct prezenţa acestor prizonieri ucraineni.

La rândul său, Ucraina, care rămâne prudentă asupra acestui episod, nu a confirmat că a doborât avionul, însă a subliniat dorinţa sa de a continua să vizeze ţinte militare pe teritoriul rus.

Serviciul de Informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) a subliniat lipsa de "informaţii fiabile şi complete" asupra pasagerilor din avion.

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut o anchetă internaţională pentru a face lumină asupra acestui caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.