Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova îl acuză de PLAGIAT pe Klaus Iohannis și AMENINȚĂ România: 'Contribuie la creşterea tensiunilor. Denotă un deficit de gândire independentă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis coroana

Noua versiune a Strategiei naţionale de apărare a României, în care Rusia figurează ca o ameninţare la securitatea republicii, va fi folosită pentru creşterea prezenţei NATO şi a SUA în regiunea Mării Negre, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de agenţia de presă TASS.

Includerea Rusiei printre "sursele problemelor globale" nu este ceva nou, a spus ea. "În Occident, acest truc este adeseori folosit pentru a ocoli recunoaşterea propriilor defecte, greşeli şi probleme", iar "faptul că Bucureştiul foloseşte metoda plagiatului nu confirmă decât - aşa cum ni se pare - un deficit de gândire independentă în rândul politicienilor români", a afirmat Zaharova, scrie agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu s-a trezit cu plângere penală, după semnalul apocaliptic dat Poliției și Jandarmeriei

"Este evident că noua versiune a Strategiei române va fi folosită pentru creşterea prezenţei militare a NATO şi SUA în regiunea Mării Negre. Astfel, Bucureştiul în loc să devină 'furnizor de stabilitate' îşi va aduce contribuţia la creşterea în continuare a tensiunilor în regiune şi a lipsei de încredere", a declarat Zaharova în cursul unei conferinţe de presă.

Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024 prezintă o nouă abordare ca urmare a schimbării de paradigmă la nivel global, determinate de evoluţiile din regiune, deteriorarea relaţiilor dintre NATO şi Federaţia Rusă, ameninţarea reprezentată de terorism, ameninţările hibride şi cele cibernetice, dar şi alte tipuri de provocări, se menţionează într-un comunicat al administraţiei prezidenţiale de la Bucureşti din 27 mai.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.