Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova. Mai multe feministe au fost arestate în faţa Kremlinului

Mai multe feministe au fost arestate miercuri la Moscova în faţa Kremlinului, unde au afişat o pancartă pe care au scris: 'Bărbaţii sunt la putere de peste 200 de ani, să se termine cu asta!', transmite AFP, potrivit agerpres.

Conform site-ului OVD Info, care ţine evidenţa arestărilor efectuate în rândul militanţilor ruşi, şapte feministe, printre care se numără două jurnaliste ale ziarului de opoziţie Novaia Gazeta şi o fotografă, au fost conduse la o secţie de poliţie pentru a fi interogate.

Proteste VIOLENTE la Atena. Fermierii sunt nemulţumiţi de creşterea taxelor - VIDEO/FOTO

Avocatul pentru drepturile omului, Mari Davtian, a scris pe contul său de Facebook că în total au fost reţinute opt feministe.

Una dintre ele, artista Ekaterina Nenaşeva, a postat pe Facebook imagini care arată aceste femei cu fumigene în mâini în faţa Kremlinului. 'Feministele din Moscova şi Sankt Petersburg care au ocupat Kremlinul vă salută de 8 martie', a scris Nenaşeva pe reţeaua de socializare.

Lozinca arborată în faţa preşedinţiei ruse face referire la împărăteasa Ecaterina cea Mare, ultima femeie care a condus Rusia şi a încetat din viaţă în anul 1796.

Potrivit postului independent de televiziune TV Rain, ele au purtat şi alte pancarte pe care au scris: 'O femeie preşedinte' şi 'Noi suntem majoritatea'.

Într-un mesaj video prilejuit de ziua de 8 martie, preşedintele Vladimir Putin a spus că bărbaţii ruşi 'vor face tot ce pot' pentru 'femeile noastre dragi', oferindu-le în special 'mai multă atenţie şi zâmbete'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.