Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova nu se simte euforică după victoria lui Trump în alegerile din SUA

Rusia "nu simte euforie" după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, întrucât acesta ar putea fi la fel de "antirus" ca şi predecesorul său, a estimat joi ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov (foto), citat de AFP.

"Nu există nicio euforie. (...) Nu aş vrea să se creeze impresia că suntem plini de speranţă", a declarat Riabkov agenţiei de presă Interfax.

"Poziţiile exprimate de Donald Trump cu privire la Rusia şi cele care au fost exprimate de reprezentanţii campaniei sale şi cercul său apropiat sunt destul de dure" faţă de Moscova, a spus înaltul diplomat rus.

"Nu avem niciun motiv să ni se schimbe punctul de vedere: campania electorală din SUA a fost marcată, de fapt, printr-un consens antirusesc în cadrul celor două părţi", a adăugat Riabkov.

Politica externă a lui Trump, un mare pas spre necunoscut / ANALIZĂ

Aceste comentarii ale ministrului adjunct de externe diferă de afirmaţiile făcute anterior de responsabili ruşi şi de televiziunea publică, mult mai favorabile miliardarului republican decât rivalei democrate a acestuia, percepută ca fiind ostilă intereselor Moscovei.

Donald Trump, ales al 45-lea preşedinte ale SUA, a fost acuzat în mod repetat de către Hillary Clinton că ar fi "marioneta" lui Vladimir Putin.

Preşedintele rus, care l-a felicitat pe Trump pentru victoria în alegeri, a declarat miercuri că "este pregătit să facă partea sa de drum" pentru a reface relaţiile cu Washingtonul, adăugând că este un drum "greu".

Riabkov a indicat joi că Moscova a avut deja contacte cu echipa noului preşedinte american, fără să ofere alte precizări.

Citeşte şi: Gafă COLOSALĂ. Victoria lui Trump a prins pe picior greşit o publicaţie celebră de peste ocean FOTO

"Ne ne aşteptăm la nimic special de la noua administraţie americană", a spus el.

Relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite traversează în prezent o criză gravă din cauza divergenţelor cu privire la conflictul sirian şi la Ucraina, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.