Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova și Beijingul își cimentează alianța: Rusia anunţă că nave ale sale vor participa la exerciţii cu marina chineză

CGTN
rusia china

Rusia a anunţat luni că mai multe nave ale sale de război vor participa începând cu această săptămână la exerciţii cu marina chineză, într-un moment în care Moscova şi Beijingul îşi întăresc legăturile în plin conflict în Ucraina, informează AFP, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat, Ministerul Apărării rus a precizat că aceste manevre vor avea loc între 21 şi 27 decembrie în Marea Chinei de Est şi că în program sunt exerciţii comune de tiruri de rachete, de artilerie şi de luptă antisubmarine.

"Obiectivul principal al exerciţiilor este de a întări cooperarea navală între Rusia şi China, de a menţine pacea şi stabilitatea în regiunea Asia-Pacific", a continuat ministerul rus.

Potrivit aceleiaşi surse, Rusia va desfăşura crucişătorul lansator de rachete Variag, fregata Mareşal Şapoşnikov, precum şi două corvete.

La rândul său, potrivit ministerului rus, China va trimite două distrugătoare, două nave de patrulare, o navă de aprovizionare şi un submarin cu propulsie diesel.

"Avioane şi elicoptere ale aviaţiei flotei (ruse) din Pacific şi ale marinei chineze vor fi folosite în timpul exerciţiilor", a mai precizat ministerul rus.

Rusia caută în ultimele luni să-şi întărească legăturile cu ţările asiatice, în special cu China, în faţa sancţiunilor occidentale adoptate împotriva ei în urma ofensivei sale în Ucraina.

Moscova şi Beijingul se prezintă drept o contrapondere geopolitică în faţa SUA şi aliaţilor lor.

La sfârşitul lui noiembrie, Rusia a anunţat că o escadrilă de bombardiere strategice ruse şi chineze efectuase o patrulare aeriană deasupra Mării Japoniei şi Mării Chinei de Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.