Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova spune că un acord cu privire la vânzare activelor IKEA ar putea fi anunţat în curând

IKEA

Un acord cu privire la vânzarea activelor din Rusia ale grupului suedez IKEA ar putea fi convenit până la finele anului, a declarat miercuri ministrul Industriei şi Comerţului, Denis Manturov, într-un context în care cel mai mare retailer de mobilier din lume vrea să iasă de pe piaţa rusească, transmite Reuters.

IKEA a luat decizia de a-şi închide magazinele ruseşti după ce, în luna februarie, Moscova a decis să trimită zeci de mii de militari în Ucraina, în cadrul a ceea ce a denumit drept "o operaţiune militară specială". Între timp multe alte companii occidentale, de la producători de energie şi până la lanţuri de magazine de îmbrăcăminte, au plecat din Rusia, potrivit Agerpres.

Într-un interviu acordat agenţiei Itar Tass, Denis Manturov a spus că în prezent se derulează negocieri privind vânzarea activelor IKEA dar nu a dorit să dezvăluie identitatea potenţialilor cumpărători.

"IKEA intenţionează să ajungă la un acord de principiu cu cumpărătorul sau cumpărători până la finele anului", a spus Denis Manturov.

Cel mai mare retailer de mobilier din lume şi-a închis magazinele din Rusia în luna martie şi ulterior a informat că îşi va vinde uzinele, va închide birourile şi îşi va reduce efectivele de 15.000 de angajaţi din Rusia. Ulterior, grupul suedez a reluat, pentru o scurtă perioadă, vânzările online în Rusia pentru o lichidare de stocuri.

"Vânzarea activităţilor şi uzinelor noastre din Rusia se derulează în conformitate cu planul. Am convenit cu potenţialii cumpărători să nu dezvăluim niciun fel de detalii astfel încât procesul de vânzare să nu fie prejudiciat", a informat grupul IKEA într-un comunicat de presă.

Ingka Group, entitatea care deţine 90% din magazinele de mobilă IKEA din întreaga lume, are 17 magazine în Rusia şi un centru de distribuţie. În cel mai recent an fiscal, Rusia a fost a zecea mare piaţă pentru Ingka, cu vânzări de retail de 1,6 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.