Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova va expulza doi diplomaţi germani ca măsură de represalii

rusia

Moscova a anunţat joi că expulzează doi diplomaţi germani, ca măsură de represalii la decizia Germaniei de la începutul lui decembrie de a expulza doi angajaţi ai Ambasadei Rusiei de la Berlin după uciderea comandată, potrivit statului german, a unui cetăţean georgian de origine cecenă în capitala germană, informează AFP şi dpa, potrivit Agerpres

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei l-a convocat joi pe ambasadorul Germaniei la Moscova, Andreas von Geyr, pentru a-i aduce la cunoştinţă că "doi colaboratori ai Ambasadei Germaniei au fost declaraţi 'persona non grata' şi au la dispoziţie şapte zile pentru a părăsi" teritoriul Rusiei.

Citește și: Ministerul de Externe al Rusiei l-a convocat pe ambasadorul Germaniei

Guvernul german a expulzat săptămâna trecută doi diplomaţi ruşi pe fondul acuzaţiilor că statul rus s-ar fi aflat în spatele uciderii cu focuri de armă a unui cetăţean georgian de origine cecenă, la 23 august, într-un parc central din Berlin. 

Tornike K., cunoscut şi sub numele Zelimkhan Khangoshvili, a fost împuşcat de două ori în cap în luna august, în timp ce se îndrepta spre o moschee. El luptase alături de separatiştii anti-ruşi din Cecenia. Moscova a respins categoric implicarea statului rus în acest asasinat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.