Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova e hotărâtă! Proiect de lege pentru interzicerea activelor digitale ca plată introdusă în parlamentul rus

kremlin

În ultimele luni, legiuitorii ruși au pregătit măsuri pentru instituționalizarea completă a criptomonedei ca un activ de investiții taxabil corespunzător și un posibil instrument pentru comerțul exterior în Rusia. Acum, vor să clarifice că viitoarea turnură de reglementare nu va include nicio fereastră pentru adoptarea produselor financiare digitale ca metodă de plată, conform cointelegraph.com.

Marți, 7 iunie, Anatolii Aksakov, șeful Comisiei pentru piețele financiare a Camerei inferioare a parlamentului rus – Duma de Stat – a prezentat un proiect de lege care ar interzice utilizarea „activilor financiari digitali” (DFA) pentru a plăti orice fel de bunuri sau servicii. După cum a specificat nota de copertă :

„Rubla este unitatea monetară (moneda) oficială a Federației Ruse. Articolul menționat anterior interzice introducerea altor unități monetare sau substitute monetare pe teritoriul Federației Ruse.”

Proiectul de lege se referă la legislația deja existentă , care nu interzice în mod explicit utilizarea DFA ca metodă de plată, deși astfel de operațiuni de facto încă nu sunt considerate legale în țară. Noul document ar oficializa această interdicție și ar obliga administratorii de schimburi DFA să rețină orice tranzacții care implică utilizarea cripto-ului ca surogat monetar.

Proiectul de lege a introdus, de asemenea, conceptul de „platformă electronică”, care este definită în mod vag ca o platformă financiară, o platformă de investiții sau un sistem informațional în care sunt emise active financiare digitale. Platformele electronice ar fi recunoscute ca subiecte ale sistemului național de plăți și obligate să se depună la registrul băncii centrale. Fiecare operațiune majoră cu DFA - emisiile, circulația, schimbul și comerțul lor - ar avea propriul registru.

Legea existentă privind Activele Financiare Digitale a intrat în vigoare în 2021. În mai 2022, modificările fiscale pentru DFA au trecut în prima lectură în Duma de Stat. Într-o dezvoltare separată, alte două proiecte de lege importante își continuă călătoria prin procesul legislativ - un proiect de lege „Cu privire la moneda digitală” ar defini cadrul de reglementare pentru cripto în general, în timp ce un proiect de lege „Cu privire la minerit în Federația Rusă” ar trebui să stabilească liniile directoare pentru mineri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.