Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moștenirea politică a lui Vlad Voiculescu: Miniștrii trec la doctrina USR PLUS 'transparența este o regulă, nu o excepție'

Inquam Photos / George Calin
Guvern Florin Cîțu

Liderii coaliției de guvernare PNL USR PLUS UDMR au convenit, marți seară, să încheie un act aditional la protocolul coalitiei. Printre noutati se numara:

1. Se largesc sedintele coalitiei. Va participa si reprezentantul grupului parlamentar al minoritatilor nationale

2. Partidele sunt libere sa actioneze in afara programului de guvernare. In lipsa consensului in coalitie pe anumite proiecte legislative sau pe alte teme decat cele cuprinse in programul de guvernare, grupurile parlamentare ale partidelor componente pot actiona in afara coalitiei, cu anuntarea prealabila a partenerilor, si dupa refuzul lor de a sustine respectivele initiative.

3. La cererea USR PLUS a fost introdusa regula ca `Transparenta este o regula nu o exceptie', sloganul transparentei fiind adoptat de Vlad Voiculescu in fata tirului de atacuri care a venit dinspre PNL. Acordul aditional incheiat de coalitie mai prevede ca toti ministrii  trebuie sa ia masuri pentru cresterea accesului la date publice, transparentizarea executiei bugetare, contracte si achizitii publice acolo unde exista. Tot ca urmare a episodului legat de remanierea lui Vlad Voiculescu s-a decis ca „reformele in domeniul sanatatii vor continua: transparenta si eficienta investitiilor in infrastructura spitaliceasca, reforma managementului spitalelor”.

4. In plan parlamentar coalitia isi asuma ca pana la finalul anului sa realizeze „reforma pensiilor speciale pe principiul contributivitatii” si sa adopte legilor justitiei. O alta tinta este inceperea discutiei pe legislatia electorala.

Acordul integral poate fi consultat aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.