DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Motivare HALUCINANTĂ a Curții de Apel București: De ce nu au putut fi condamnați Mircea Sandu și Mitică Dragomir

www.romaniatv.net
Mircea Sandu Dumitru Dragomir

Curtea de Apel București a publicat motivarea deciziei prin care a stabilit, definitiv, achitarea lui Mircea Sandu și a lui Mitică Dragoir în dosarul în care au fost judecați pentru fapte de corupție privind dezafilierea Universității Craiova.

În motivarea lor judecătorii notează că "în aplicarea principiului in dubio pro reo, această lipsă din Statut cu privire la definirea acestor noţiuni nu poate fi imputată inculpaţilor Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, întrucât de claritatea textelor din Statutul FRF nu sunt răspunzători decât membrii afiliaţi ai acestei structuri sportive, singurii abilitaţi prin Statut ca, în cadrul Adunărilor Generale ale FRF, să aprobe acele modificări şi/sau completări ale Statutului, conform art.41 alin.1 lit.a din Statut, care să aducă un plus de claritate şi previziune în definirea noţiunilor de dezafiliere, excludere sau excludere provizorie".

Citește și: După egalul cu Viktoria Plzen, Gigi Becali i-a NENOROCIT: Pe cine a dat afară de la echipă și ce i-a zis lui Dică

Curtea de Apel a constatat că "(…) însăşi FIFA, prin adresa emisă la data de 12 noiembrie 2010 a recomandat FRF definirea termenului de dezafiliere, întrucât acesta nu este menţionat în nici un articol al FRF".

"În plus, prin aceeaşi adresă FIFA a recomandat FRF înlăturarea termenului de dezafiliere din Statutul FRF, având în vedere prevederile art.9 alin.1 din Statut în care se arată că Adunarea Generală a FRF are competenţa să decidă asupra afilierii, suspendării sau excluderii unui membru al FRF, nefăcându-se prin urmare referire la vreo competenţă a Adunării Generale a FRF de dezafiliere a unui membru al FRF.

De menţionat, că prin aceeaşi adresă FIFA se recomandă eliminarea posibilităţii ca măsura excluderii provizorii să fie pronunţată de către Comitetul Executiv al FRF, conform art.18 alin.2 din Statut, având în vedere că numai Adunarea Generală a FRF este competentă să se pronunţe cu privire la excluderea unui membru al FRF, iar această măsură este cea mai severă formă de sancţiune aplicată unui membru al FRF”, se mai arată în documentul citat, potrivit Libertatea.

Citește și: UMILIȚI de Gigi Becali, jucătorii Stelei și Nicolae Dică reacționează: Ce au declarat după egalul cu Plzen

Judecătorii mai notează că prevederile din Statutul FRF prevăd că atât Adunarea Generală a FRF, cât şi Comitetul Executiv al FRF, sunt abilitaţi să decidă cu privire la dezafilierea membrilor afiliaţi, fără a defini în mod expres noţiunea de dezafiliere.

”Din interpretarea per a contrario a definiţiei date prin statut noţiunii de afiliere, prin «dezafiliere», s-ar putea înţelege decizia luată de FRF, prin organele sale de conducere, de a exclude, înlătura dintre membrii săi afiliaţi o structură sportivă de fotbal. Curtea constată că în Statut pe lângă noţiunea de dezafiliere sunt folosite şi noţiunile de excludere şi excludere provizorie”, se mai arată în motivare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.