Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivare istorică a CCR: Va revoluționa toate contractele, nu doar pe cele bancare

CCR

Curtea Constituțională dă soluția și pentru cei cu credite în EURO. Decizia Curții Constituționale în privința Legii Dării în plată, publicată zilele trecute cu o motivare excepțională, este una cu adevărat istorică și va revoluționa relațiile contractuale dintre clienți și furnizorii de servicii din toate domeniile, nu doar din cel bancar, este de părere senatorul Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economică, servicii și industrii.

„Astfel, prin motivarea impreviziunii ca factor/eveniment excepțional și exterior voinței părților, care nu a putut fi prevăzut în contract, CCR "obligă părțile la renegocierea contractelor, iar renegocierea trebuie sa fie una EFECTIVĂ RAPORTATĂ LA NOUA REALITATE,care să permită executarea contractului prin reechilibrarea prestațiilor". Curtea mai arată că "Interventia asupra contractului e obligatorie și trebuie să fie efectivă, fie în sensul încetării, fie în cel al adaptarii la noile condiții economice"”, a declarat Daniel Zamfir.

Dacian Cioloș îl înfruntă pe Liviu Dragnea: 'Răspunsuri pentru Comisia despre nimic'

Senatorul consideră că astfel se creează premisele renegocierii oricărui contract în care prestațiile sunt dezechilibrate.

„În mod concret, în privința obiectului Legii Dării în plată, creditele cu ipotecă, toți cei care au credite în valută pot cere renegocierea contractului, o renegociere adaptată, potrivit deciziei CCR, la noua realitate. Așadar, iatăși soluția pentru cei cu credite în Euro! Creșterea excesivă a Euro este o situație de impreviziune, ca atare băncile sunt obligate să reechilibreze prestațiile, ajungându-se astfel la o rată suportabilă”, a mai spus senatorul.

Cât despre conversia la cursul istoric, Daniel Zamfir spune că poate fi, fără discuție, o reechilibrare a contractului adaptată la noua realitate.

„Motivarea Deciziei nr. 623 a Curții Constituționale demonstrează astfel că Legea Dării în plată este una legitimă și extrem de necesară, dar și perfect întemeiată juridic, fapt pentru care îi mulțumesc încă o dată profesorului Gheorghe Piperea!

Am convingerea că această Lege a creat precedentul pentru aducerea corectitudinii în toate contractele dintre furnizorii de servicii și clienții lor!”, conchide Daniel Zamfir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.