Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul pentru care FC Barcelona a înlăturat un steag al Spaniei de pe Camp Nou, în timpul meciului cu Atletico Madrid

www.click.ro
FC Barcelona siglă

Un steag spaniol a fost îndepărtat de pe panourile publicitare de pe Camp Nou, în timpul meciului dintre Barcelona și Atletico Madrid de duminică, generând controverse atât în presa spaniolă, cât și printre suporteri.

Barcelona a primit duminică vizita celor de la Atletico, într-o întâlnire importantă disputată pe terenul catalan. Ferran Torres a marcat unicul gol al meciului în victoria gazdelor cu 1-0, dar controversa a fost declanșată în afara terenului, deoarece un steag național spaniol cu stema clubului Atletico - care fusese atârnat pe panourile publicitare de la nivelul doi - a fost îndepărtat cu forța, scrie Mediafax.

Barca a reacționat luni la acțiunile suporterilor și ale personalului de securitate, care a acționat împotriva unui suporter oaspete, și a dezvăluit de ce nu a avut altă soluție decât să intervină și să mute un fan, care nu a fost escortat în afara arenei.

Într-o declarație a catalanilor se precizează : „Ieri, pe stadion, a avut loc un episod în care câțiva suporteri ai lui Atletico Madrid, aflați la al doilea nivel, au acoperit publicitatea Spotify cu un steag spaniol cu stema echipei. În fața acestei situații, a fost activat un grup de intervenție de securitate privată care s-a deplasat la fața locului pentru a le spune fanilor care este regulamentul intern al clubului, care nu permite atârnarea de steaguri sau alte elemente care acoperă publicitatea stadionului și că, prin urmare, era necesar să se retragă.

"Înainte ca serviciul privat de securitate să ajungă la fața locului, un fan local a coborât de la locul său și a îndepărtat acest steag, lăsându-l lângă fanul Atletico Madrid menționat anterior. Grupul de intervenție a vorbit cu fanul lui Atletico și i-a explicat regulamentul și l-a întrebat dacă a avut probleme cu vreun fan local. Acest suporter, care avea simptome compatibile cu faptul că se afla sub influența alcoolului, a declarat că nu a avut niciuna, dar că unii fani locali din zonă îl mustraseră anterior.

Declarația a continuat prin a spune: "Fanul le-a spus agenților de securitate că preferă să urmărească meciul dintr-o altă poziție, într-o zonă mai înaltă a aceleiași tribune, după care s-a ridicat pentru a se relocaliza împreună cu însoțitorul său. Securitatea privată l-a însoțit și în niciun caz nu l-a relocat cu forța sau nu l-a expulzat, fapte complet contrare unei anumite povești care s-a stabilit în unele mass-media și rețele de socializare, însoțită de imagini".

Explicația Barcelonei a continuat: "Responsabilul cu integritatea și securitatea din La Liga a primit informații precise despre eveniment, atunci când l-a sunat pe responsabilul cu securitatea de la FC Barcelona pentru a se informa despre situația trăită la nivelul secund.

În plus, suporterul lui Atletico Madrid, însoțit de o femeie - ambii polonezi - s-a dus voluntar la Gol Nord pentru a-și lăsa tricoul echipei și steagul pe care îl purta și s-a întors cu o altă piesă de îmbrăcăminte la locul inițial, de unde a ajuns să urmărească meciul.

FC Barcelona reamintește tuturor fanilor că nu este permisă acoperirea spațiilor publicitare de pe stadion cu nicio simbolistică sportivă, chiar dacă este chiar a clubului, astfel că va interveni atunci când se va produce o situație contrară normei."

În urma victoriei cu Atletico, Barca a rămas cu 11 puncte în fața rivalilor de la Real Madrid, în fruntea clasamentului din Liga, cu opt meciuri rămase de disputat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.