Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul pentru care telefoanele iPhone 13 ajung greu în România: COVID-19 lovește crunt în Vietnam

iPhone 13

Cei care şi-au comandat noul telefon iPhone 13, lansat recent de Apple, vor trebui să aştepte o perioadă mai lungă decât de obicei până când produsul le va fi livrat, din cauza valului de infectări cu COVID-19 în Vietnam, unde sunt asamblate modulele camerelor foto pentru noul telefon, informează cotidianul financiar Nikkei, preluat de Reuters.

Cel mai nou telefon mobil lansat de Apple are o cameră foto avansată care oferă o calitate mai bună a imaginilor, scrie agerpres.ro.

Potrivit Nikkei, perturbările întâmpinate de furnizorii vietnamezi ai Apple, care ar putea fi rezolvate abia la mijlocul lunii octombrie, restricţionează livrările de module de camere foto pentru cele patru tipuri de iPhone 13, deoarece un număr semnificativ de componente sunt asamblate în Vietnam.

Mai mulţi analişti şi parteneri Apple, precum Verizon Communications Inc şi Best Buy, au dezvăluit că au întâmpinat întârzieri după ce precomenzile au început în septembrie, din cauza ofertei limitate şi cererii ridicate, iar analiştii se aşteaptă la unele din cele mai mari perioade de aşteptare pentru un nou telefon Apple.

Grupul american se bazează pe mai mult de zece uzine din Vietnam care îi produc componente pentru iPhone 13, iar ţara asiatică se confruntă în prezent cu cel mai mare număr de cazuri de infecţie cu COVID-19 din ultimele şase luni. Unele dintre aceste uzine din Vietnam sunt operate de firmele LG Display Company Ltd, Intel Corp şi Foxconn Technology Group.

În paralel, unii din furnizorii Apple din China au suspendat şi ei producţia la unele uzine timp de mai multe zile, pentru a putea respecta deciziile referitoare la restrângerea consumului de energie.

iPhone este cel mai important produs al Apple. La mijlocul acestei luni, Apple Inc a lansat iPhone 13 echipat cu un nou cip, denumit A15 Bionic, care permite traducerea automată a unui text. De asemenea, telefonul are un ecran mai bun, o autonomie a bateriei mai extinsă şi modul Cinematic pentru schimbarea automată când se filmează. Modelul este disponibil în cinci culori şi are o viteză mai ridicată datorită componentelor radio şi a tehnologiei 5G.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.